Γ’ Εθνική: Άξιζε την ισοπαλία στην Βέροια ο Ορέστης Ορεστιάδας ωστόσο ηττήθηκε ξανά και «μπλέκει» σε περιπέτειες! (+photos)

Μια ακόμη ήττα εκτός έδρας την πέμπτη στην σειρά γνώρισε στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας από την τοπική ομάδα ο βελτιωμένος Ορέστη Ορεστιάδας με 1-0 και πρέπει να προσέξει εαν δεν θέλει να βρεθεί σε απρόβλεπτες περιπέτειες για την παραμονή του εννιά αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Οι Εβρίτες απείλησαν πρώτοι στον αγώνα με τον Ηλία Οτέμπερη να πιάνει φοβερό σουτ στο 4′ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Ιωαννίδη να αποκρούει κρατώντας το μηδέν. Στην πρώτη ουσιαστικά φαση της η Βασίλισσα του Βορρά ισοφάρισε στο 19′ όταν σε φάουλ του Ντόγου ο Τζημογιάννης με κεφαλιά έγραψε το 1-0 για τη Βέροια. Ο Ορέστης στο 20′ έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν από κόρνερ ο Άγγος έπιασε καλή κεφαλιά και ανάγκασε τον Ιωαννίδη να διώξει σε κόρνερ εντυπωσιακά. Επόμενη φαση στο 37′ για τους γηπεδούχους με τον Ντόγο να επιχειρεί ένα διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά άουτ από το δοκάρι του Ναθαναηλίδη που ξεκίνησε και πάλι βασικός. Λίγο πριν το ημίχρονο στο 45′, ο Ορέστης Ορεστιάδας πλησίασε το γκολ, με κεφαλιά του Πασχαλίδη, η οποία κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Βέροια δεν ρίσκαρε έδωσε χώρο στον Ορεστη, η πρώτη τελική ήρθε στο 58′ για τους γηπεδούχους όταν από κόρνερ του Κουτσούκη και κεφαλιά του Πέλκα έφυγε ψηλά άουτ. Σπουδαία ευκαιρία για τη Βέροια στο 69′, με τον Κουτσούκη να κλέβει να προωθεί στον Ντόγο, αλλά αυτός να μπερδεύεται και να μην καταφέρνει να εκτελέσει από θέση τετ-α-τετ, ενώ ένα λεπτό αργότερα μια ασυνενοησία στην άμυνα του Ορέστη παραλίγο να καταλήξει σε αυτογκολ. Πολύ κοντά σε ένα δεύτερο έφτασε η Βέροια στο 76′ όταν σε κόρμερ του Κουτσούκη ο Γιαννόπουλος πρόλαβε τον Ναθαναηλίδη, αλλά η κεφαλιά του έφυγε λίγο άουτ. Στο 83′ φοβερή ενέργεια του Χατζηπάντου ο οποίος κέρδισε με το σώμα του τρεις αντιπάλους και εκτέλεσε από διαγώνια θέση, με τον Ναθαναηλίδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Ο Ορεστης απείλησε για πρώτη φορά στο β’ μερος στο 84′ παλι με τον Πασχαλίδη που από θέση τετ-α-τετ δεν μπόρεσε να νικήσει και πάλι τον Ιωαννίδη που έδιωξε με τα πόδια και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Μεγάλη ευκαιρία είχε στο 94′ για τη Βέροια με τον Μπλέτσα να βγαίνει ολομόναχος με πρόσωπο στην αντίπαλη εστία, αλλά να μην καταφέρνει να νικήσει τον Ναθαναηλίδη με το τελικό 1-0 να κρατά ζωντανούς αν και με λίγες πιθανότητες παραμονής τους Ημαθιώτες, αφού κερδισαν Παραλίμνιο, Δόξα Δράμας και Εύοσμος.

Με την νέα του ήττα αυτή ο Ορεστης έμεινε στους 39 βαθμούς (42 εαν υπολογίσουμε και το ματς με το Αγγελοχώρι σε λίγες αγωνιστικές) με το ματς με τον Θερμαικό την επόμενη αγωνιστική να θεωρείται πολύ σημαντικό αφού απεχει 8 βαθμούς από το Παραλίμνιο έχοντας και 8 ακόμα αγωνες για το φιναλε. Από την άλλη η Βεροια με τους 26 βαθμούς που έφτασε παιζει την επόμενη αγωνιστική νέο τελικό κόντρα στον δυνατό ΠΑΟΚ Κρηστώνης αφού πρέπει να καλύψει σε 9 αγώνες που αυτή έχει διαφορά 8-9 βαθμών για την παραμονή της.

Μέτρια η διαιτησία των Μιχαηλίδη, Παπαδόπουλο και Σαμαρά από την ΕΠΣ Πέλλας οι οποίοι υπέπεσαν σε πολλά λάθη.

ΒΕΡΟΙΑ (Πολλαετίδης): Ιωαννίδης, Κουτσούκης, Τζημογιάννης, Ισαακίδης, Γιαννόπουλος, Πανταζέλος, Ντόγος, Φασίδης (62’ Τζόρνταν), Μπάλλας (66’ Χατζηπάντος), Ζε Εσόνο, Πέλκας (71’ Μπλέτσας).

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ουσταμπασίδης): Ναθαναηλίδης, Ντοριάν Αρνις Φόρντος, Πεταλωτής, Τσιεγγελίδης, Άγγος (56’ Ασπιώτης), Πασχαλίδης, Σταματόπουλος, Οτέμπερης, Σπυρόπουλος (56’ Τηλέγραφος), Αντωνόπουλος (68’ Κούρτογλου), Γκιντίδης (68’ Δημητριάδης).