Γ’ Εθνική: Μαγικό 8λεπτο ανατροπής με τρία γκολ για τον Πετεινό κόντρα στην μαχητική και για 70′ λεπτά με δέκα Επανομή

Σε ένα όμορφο ματς με πέντε γκολ, ένα χαμένο πέναλτι, μια αποβολή και ένα εκπληκτικό τελευταίο εικοσάλεπτο ο Αρης Πετεινού επικράτησε στην έδρα του με 3-2 με ανατροπή της επικίνδυνης εκτός έδρας Αναγέννησης Επανομής που έπαιζε 70 λεπτά με δέκα και θέλει να κλείσει το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν ψηλότερα κατακτώντας την… πρωτιά στο άτυπο πρωτάθλημα των υποβιβασμένων 9 στροφές πριν το φινάλε.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του xanthi-sports από όπου και οι φωτογραφίες στο 6′ καλή φάση για τον Πετεινό όταν το καλό σουτ του Ασλανίδη μετέτρεψε σε κόρνερ ο Θαναηλάκης, ενώ στο 10′ ο Κιλιντάρης απείλησε για την Επανομή με σουτ που εξουδετέρωσε ο Κοτσάκης. Στο 17′ η κεφαλιά του Τυριάκη στο δεύτερο δοκάρι ήταν άστοχη, ενώ στο 21′ ο ίδιος κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεσή του ανέλαβε στο 22′ ο Γιάννης Χριστοφορίδης που όμως νικήθηκε από τον τερματοφύλακα που απέκρουσε στην αριστερή του γωνία χάνοντας την ευκαιρια να φτάσει τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 23′ το σουτ του Στριγκώνη απέκρουσε σε κόρνερ ο Θαναηλάκης, ενώ στο 25′ είχαμε την αποβολή με 2η κίτρινη του Κιλιντάρη για τους φιλοξενούμενους. Στο 32′ όμως αν και με δέκα με τον Ιβαντζίκη από κοντά, μετά από εκτέλεση κόρνερ η Αναγέννηση έκανε το 0-1 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Στο β’ μερος ο Αρης ήταν καλύτερος με τις αλλαγές του Νεοφυτίδη και στο 56′ σουτ του Ασλανίδη πέρασε άουτ για τους γηπεδούχους, ενώ στο 68′ και το 69′ με δύο σουτ απείλησαν οι φιλοξενούμενοι χωρίς όμως να βρουν εστία. Οι παίκτες του Αν. Νεοφυτίδη μέσα σε ένα μαγικό 8λεπτο σημείωσαν τρία γκολ καθαρίζοντας το ματς. Στο 72′ ο Γιάννης Τσαγαλάς με κεφαλιά έκανε το 1-1 μετά από κόρνερ του Μελισσόπουλου κάνοντας σεφτέ στα γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 75′ ο Αλή Ερτολούλ που είχε μπει ως αλλαγή ήταν αυτός που με πλασέ έκανε το 2-1 πετυχαίνοντας και αυτός το πρώτο του στο πρωτάθλημα . Στο 80′ ο Λάζαρος Παπαδόπουλος με κεφαλιά έκανε το 3-1 με το δεύτερο του φετινό τερμα ολοκληρώνοντας ένα φοβερό διάστημα 8λεπτο για τους Ξανθιώτες. Η Αναγέννηση αν και με δέκα μέιωσε στο 87′ με τον Δεληχατζή στο τελικό 3-2.

Ο Αρης έφτασε στους 18 βαθμούς και πλέον κοιτάζει την αναμέτρηση για τον ημιτελικό του Κυπέλλου, την ερχόμενη Τετάρτη με τον Άρη Αβάτου, ενώ πάει στην Χαλκιδική την Κυριακή όπου θα αντιμετωπίσει τον επίσης υποβιβασμένο Αετό Βαρβάρας. Η σκληροτραχηλη εκτός έδρας με 3 νίκες Επανομη έμεινε στους 17 βαθμούς θέλοντας την επόμενη αγωνιστική την πρώτη της νίκη στην έδρας της κόντρα στον Απόλλωνα Παραλιμνίου που καιγεται για βαθμούς.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιωτίδης με βοηθούς τους Αλμπάντη και Παπαδόπουλος από την ΕΠΣ Θράκης.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Αν. Νεοφυτίδης): Κοτσάκης, Ασλανίδης, Παπαδόπουλος, Σαρηγιαννίδης, Παυλίδης, Σιδηρόπουλος, Χριστοφορίδης (92′ Μπουρλόγλου), Τυριάκης (30′ λ.τρ. Τσαγαλάς), Γιαννακός (58′ Τσέκος), Νικολαΐδης (46′ Μελισσόπουλος), Στριγκώνης (46′ Αλή).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ (Γ. Μπαλασάς): Θαναηλάκης, Ανδρεαδάκης (63′ Μπαλασάς), Ματθαίου (85′ Φρονιμόπουλος), Νιαζήφογλου, Ιβαντζίκης, Κιλιντάρης, Νταντάμης, Τσακιρίδης (63′ Δεληχατζής), Μεταξάς (82′ Χαμοξαράς), Ζουρνατζάκης (82′ Γάτας), Λιάπης