Γ’ Εθνική: Επέστρεψε στα τρίποντα με Οτέμπερη ο Ορέστης Ορεστιάδας «βυθίζοντας» την Δόξα Δράμας

Σε ένα ματς με αρκετό αέρα ο Ορέστης Ορεστιάδας μπροστά σε αρκετό κόσμο επικράτησε με 1-0 της Δόξας Δράμας αφήνοντας πίσω του ένα κακό Γενάρη και βλέπει το μελλον με αισιοδοξία στις υπόλοιπες 12 αγωνιστικές σε αντίθεση με τους Δραμινούς.

Ο πλήρης Ορέστης μετά από καιρό μπήκε δυνατά στο ματς και στο 2′ η κεφαλιά του Οτέμπερη μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ηλιάδη, με τους Δραμινούς να έχουν στο 4′ ένα σουτ του Μαχαίρα που ήταν ωστόσο αρκετά άστοχο. Στο 17′ ένα καλό σουτ του πρωην παίκτη της Δόξας Παύλου Σταματόπουλου έξω από τη περιοχή πέρασε αουτ, με την Δόξα στο 20′ να απειλεί μετά από κλεψιμο του Ντραμέ στον Λογαρά στον χώρο του κέντρου ο Χατζηδημητρίου πάει να κρεμάσει τον Μαδένη αλλά η μπαλα πάει αρκετά αουτ.

Ο Ορέστης απείλησε στο 28′ όταν σε αντεπίθεση των Εβριτών ο Πασχαλίδης γύρισε στον Οτέμπερη στην περιοχή που σούταρε άουτ από πολύ καλή θέση χάνοντας μια σπουδαία ευκαιρία, ενώ στο 35′ το δυνατό σουτ του Λογαρά, το μπλόκαρε σταθερά ο Ηλιάδης. Στο 38′ νέα μεγάλη φάση για τον Ορέστη όταν ο Ανδρεάδης μέσα από περιοχή αν και από δύσκολη θέση έπιασε συρτό δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Ηλιάδη, ο οποίος απομακρύνει με υπερένταση κρατώντας το μηδέν. Στο 41′ η Δόξα απείλησε όταν ο Θεοδοσιάδης μπήκε στην περιοχή, γύρισε προς τον Χατζηδημητρίου με το σουτ του να καταλήγει λίγο εκτός από το αριστερό δοκάρι του Μαδένη με το μηδεν να πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Σχεδόν με την έναρξη του β’ μέρους στο 47′ ο Οτέμπερης με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή βρέθηκε απέναντι από τον Ηλιάδη και άνοιξε το σκορ κανοντας το 1-0 σημειώνοντας το πέμπτο φετινό του τέρμα. Στο 58′ μετά από λάθος στην άμυνα της Δόξας, ο Αντωνόπουλος έκανε την σέντρα με τον Οτέμπερη ολομόναχος απέναντι στον Ηλιάδη αλλά να μη πιάνει καλά το σουτ χάνονταμεγάλη ευκαιρία. Στο 66′ καλή ευκαιρία είχε η Δόξα για την ισοφάριση όταν από προσπάθεια του Θεοδοσιάδη από δεξιά, το σουτ του εξουδετέρωσε ο Μαδένης ασταθώς και μπλόκαρε με την δεύτερη προσπάθεια, με τον Ορεστη στο 69′ να έχει νέα τεράστια ευκαιρία όταν μετά από σέντρα ο Αντωνόπουλος γυρίζει με το κεφάλι στον Σταματόπουλο με το σουτ του τελευταίου να περνά λίγο εκτός από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ηλιάδη. Στο 89′ το μακρινό σουτ του Σταματόπουλου, πέρασε ψηλά η μπάλα

Με την ένατη νίκη στην έδρα τους ο Ορεστης ανέβηκε έκτος με 39 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική ο Ορέστης ταξιδεύει στην Χρυσούπολη όπου θα έχει δύσκολη αποστολή κόντρα στο φορμαρισμένο Νεστο που ψάχνει ρεβανς για την ήττα του α’ γύρου. Από την άλλη η Δόξα Δράμας έμεινε στους 22 βαθμούς στο -8 από το Παραλίμνιο και έχει ακόμα ένα τελικό αφού αντιμετωπίζει στην έδρα της σε ένα σπουδαίο ματς τον φορμαρισμένο επίσης ΠΑΟΚ Κρηστώνης.

Διαιτητές ήταν οι Παναγιωτίδης, Σόφτας και Σιώνη όλοι τους από την ΕΠΣ Θράκης με παρατηρητή τον Σαββόγλου από την ΕΠΣ Ξάνθης.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ουσταμπασίδης): Μαδένης, Ντόριαν Αρνις, Λογαράς, Πεταλωτής, Ανδρεάδης (91′ Κουρτογλου), Πασχαλίδης (89′ Τηλεγραφος), Σταματόπουλος, Οτέμπερης, Σπυρόπουλος (46′ Αντωνοπουλος), Γκιντίδης

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Στολτίδης):Ηλιάδης, Μπλιός, Ιορδανίδης, Μαντζανάς, Χατζηκούρτης, Ντραμέ, Μαχαίρας (77′ Ρουτσης), Ελ Μαριγκί (63′ Κοντος), Θεοδοσιάδης, Ξανθόπουλος (63′ Κυριακίδης), Χατζηδημητρίου