Pre League: Κατάθεση ψυχής και νίκη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης απέναντι στον Άρη

Σε ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς, που έγινε στην Αλεξανδρούπολη η μπίλια «έκατσε» στο μπλε, καθώς ο Εθνικός επικράτησε στο τάι μπρέικ του Άρη.

Απέναντι σε έναν φιλόδοξο και έμπειρο αντίπαλο που διέθετε αθλητές που αγωνίζονταν πέρυσι σε ομάδες της Βόλει Λιγκ με μεγάλη εμπειρία, κατέθεσαν ψυχή και πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη με 3-2 σετ επί του Άρη Θεσσαλονίκης.

Μια νίκη που ήρθε παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-2 σετ και δεν λύγισαν από την κούραση στο δραματικό τάι μπρέικ στο οποί επικράτησαν με 19-17.

Στο πρώτο σετ η ομάδα της Αλεξανδρούπολης βρέθηκε να χάνει από την αρχή και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3 και 4 πόντους, με όπλο το μπλοκ/άμυνα και τις επιτυχημένες κόντρα επιθέσεις μπήκαν μπροστά με 1-0 σετ. Ο Άρης πίεσε από το σερβίς ήταν καλύτερος στην επίθεση έκανε λιγότερα λάθη και πήρε το προβάδισμα εύκολα με 1-2 σετ.

Στο τέταρτο σετ οι παίκτες του Γιώργου Ανδραβίζου ήταν εντυπωσιακοί και με αιχμή του δόρατος τον νεαρό Κυριάκο Κεσκίνη, άντεξαν στην πίεση των κιτρίνων και ισοφάρισαν στέλνοντας το παιχνίδι στο πέμπτο σετ. Εκεί το 9-5 υπέρ των γηπεδούχων έγινε 13-13 και όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και στη ψυχραιμία των αθλητών του Εθνικού που πανηγύρισαν τον τελευταίο πόντο με μπλόκ με την ψυχή τους.

Τα σετ: 3-2 (25-20, 18-25, 16-25, 25-20, 19-17)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Γιώργος Ανδραβίζος): Παπάζογλου, Κεσκίνης, Μπουφίδης, Κυριακίδης, Δημητριάδης, Καβαρατζής, Γκοτσίδης (λ), Γεωργουλάκης, Βαφειάδης, Στοιλούδης.