Ντιγκινί: Απωθημένο μου ένα Κύπελλο με τον Άρη! Θα επιστρέψω στην Ελλάδα

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο πρωην επιθετικός του Πανθρακικού, και ¨Αρη Νικολά Ντιγκινί και φετος στην ΑΕΖ Ζακακιου σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα “Επίσκυρος”.

Αναφέρθηκε εκτενώς στην θητεία του στον Άρη, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Φετφατζίδη, ενώ άφησε ανοιχτό να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Ήταν ο Απόλλωνας Λεμεσού το επόμενο βήμα μετά τον Άρη, με την έννοια ότι αγωνίστηκες σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και κατέκτησες το πρωτάθλημα;
«Όχι, δεν ήταν το επόμενο βήμα, αλλά ένα παρόμοιο πρότζεκτ με παρόμοιο στόχο, να κερδίσουμε τίτλους: κύπελλο για τον Άρη, πρωτάθλημα για τον Απόλλωνα. Παρόμοιες ομάδες με οπαδούς και φιλοδοξίες στα προκριματικά στην Ευρώπη. Απλά το τελευταίο εξάμηνο στον Άρη δεν έπαιζα για ορισμένους λόγους και έπρεπε να πάω κάπου να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Ο Απόλλων ήταν μία πολύ καλή επιλογή. Αν στον Άρη ήθελαν να μείνω θα το έκανα. Αλλά είμαι επίσης χαρούμενος που πήγα στον Απόλλωνα επειδή όπως είπες κατέκτησα το πρωτάθλημα και πέρασα όμορφα και με την ομάδα αλλά και στην προσωπική μου ζωή».

Στο παρελθόν έχεις εκφράσει την αγάπη σου για τον Άρη, συνεπώς θα ήθελα να ρωτήσω αν τα συναισθήματα παραμένουν ίδια μετά από μερικά χρόνια. Πού οφείλεται αυτή η ιδιαίτερη σχέση;
«Είχα μία εξαιρετική σχέση με τους φίλους και την ομάδα του Άρη από την αρχή, μου άρεσε η αφοσίωση και η μαχητικότητά τους. Επίσης ήταν η πρώτη μου μεγάλη ομάδα. Μετέφερα το πάθος και την αγάπη που μοιράστηκαν με εμένα στο γήπεδο δίνοντας το καλύτερο που μπορούσα. Η ατμόσφαιρα στο Βικελίδης είναι απίστευτη και μου αρέσει αυτό το είδος φανατισμού».

Παρακολουθείς τους αγώνες του Άρη φέτος; Αν ναι, θα μπορούσες να κάνεις ένα σχόλιο;
«Παρακολουθώ μερικές φορές, αλλά για να είμαι ειλικρινής όχι αρκετά για να κάνω σοβαρή κριτική. Βλέπω όμως αρκετά για να διαπιστώσω ότι είναι ικανοί να κερδίσουν τον οποιονδήποτε».

Η γνώμη σου για τον Γιάννη Φετφατζίδη; Μπορεί να γίνει ο ηγέτης της ομάδας;
«Ο Φετφατζίδης είναι ένας εξαιρετικός παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά με τις ικανότητές του, είναι χαρούμενος που επέστρεψε και σίγουρα θα βοηθήσει την ομάδα».

Πριν την μεταγραφή στον Άρη ήσουν ένα βήμα από την Χάποελ Τελ Αβίβ. Θα μπορούσες να αποκαλύψεις τον λόγο της αλλαγής την τελευταία στιγμή;
«Δεν είχα συμφωνήσει με την Χάποελ, πάντα ήθελα να μείνω στην Ελλάδα».

Υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις ή κάποιο απωθημένο από την καριέρα σου συνολικά;
«Δεν θα έλεγα ότι μετανιώνω… Αλλά θα ήθελα να είχα παίξει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης με τον Άρη ή να κέρδιζα ένα κύπελλο. Επίσης το να αγωνιστώ στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Απόλλωνα θα ήταν εξαιρετικό. Εύχομαι επίσης να είχα φύγει νωρίτερα από την Γαλλία για την Ελλάδα».

Ποιο το κίνητρο να συνεχίζεις να αγωνίζεσαι όντας 35 ετών; Ποιες οι σκέψεις σου για τα επόμενα χρόνια;
«Όσο νιώθω ότι (μπορώ να) είμαι ανταγωνιστικός και ικανός να παίζω, θα συνεχίζω».

Θα μπορούσαμε να σε δούμε να επιστρέφεις στην Ελλάδα είτε ως παίκτης ή σε κάποιο άλλο πόστο;
«Ως ποδοσφαιριστής δεν σκέφτομαι τίποτα, επειδή είμαι 100% συγκεντρωμένος στην ΑΕΖ και θα εξετάσω το μέλλον μου στο τέλος της σεζόν. Σε ένα άλλο πόστο φυσικά, η Ελλάδα είναι πάντα στο μυαλό και την καρδιά μου».