Γ’ Εθνική: Ο εκπληκτικός Πανθρακικός νίκησε στο 92′ τον «κέρβερο» Γκαιδατζάκη του Παραλιμνίου και κοιτά με αισιοδοξία την πρώτη δυάδα (+photos)

Πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση ο Πανθρακικός επικράτησε δύσκολα ωστόσο στις καθυστερήσεις του Απόλλωνα Παραλιμνίου με 2-1 και με την 5η σερί νίκη του και την 11η συνολικά πλησίασε μετά από καιρό την δεύτερη θέση που είναι ο πλέον ο κύριος στόχος του στο πρωτάθλημα.

Ο Πανθρακικός παρουσία 500 περιπου φίλαθλων του που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Κομοτηνής μπήκε δυνατά και έχασε αρκετές ευκαιρίες με τον τερματοφύλακα Τριαντάφυλλο Γκαιδατζακη να διώχνει τους κινδίνους στο 12′ σε πλασέ του Βασκου που το μπλόκαρε, αλλά και στο 14′ σε γυριστο μονοκόμματο σουτ του Μπρούνο όπου πετάχτηκε στο γαμα της εστίας του διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 18′ μετά από κλέψιμο του Βάσκου στον Τσομαχασβιλι ο Σερραίος κήπερ έδιωξε σε κόρνερ το σου του Καστοριανού επιθετικού των πρασίνων. Ο μονόλογος της ομάδας του Μαραντά και το ρεσιτάλ του Γκαιδατζακη συνεχίστηκε, όταν 27′ το φαουλ του Μπρούνο το έδιωξε σε κόρνερ ο αφού πετάχτηκε και πάλι ψηλά στο γαμα και στο 28′ μπλόκαρε την μπαλα από το σημείο του πέναλτυ σε αδύναμο σουτ του Ιβάν Σίλβα. μπλόκαρε ο τέρμα. Στο 41′ μετά από σέντρα του Γιαννακιτσιδη ο Ρουμπιες αφύλακτος με πλασέ έκανε το 1-0 σημειώνοντας το έβδομο τέρμα του στο πρωτάθλημα. Το ημίχρονο και το μονότερμα ολοκληρωθηκε στο 42΄με γωνιακο σουτ του Πεχλιβανοπουλου που έδιωξε σε κόρνερ και πάλι ο Γκαιδατζάκης.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο με τον Πανθρακικό να πιέζει για το δεύτερο τέρμα. Στο 52′ σουτ βολίδα του Γιαννακιτσιδη ο Γκαιδατζακης έδιωξε και πάλι, ενω σε μεγαλη ευκαιρία τετ α τετ στο 55′ του Βασκου το σουτ πέρασε λίγο άουτ. Στο 81′ κόντρα στην εξέλιξη του αγώνα σε μια φάση διαρκείας στα καρέ του Πανθρακικού το σουτ του Τζαμπεγια δεν κατάφεραν να το απομακρύνουν οι αμυντικοί και έγινε το 1-1 με τους παίκτες του Πανθρακικού να διαμαρτύρονται για οφσαιτ. Στο 85′ η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού και ο διαιτητής Τσοπουλίδης έδωσε πέναλτι, ωστόσο ο πρώτος σκόρερ των πράσινων Βάσκος το εκτέλεσε αλλά ο πολύ καλός Γκαιδατζακης το απέκρουσε και αυτό. Ωστόσο ο Σερράιος κήπερ νικήθηκε στο 92΄όταν ο Αργεντινός Λαρεα με πλασέ έκανε το 2-1 και λύτρωσε την ομάδα του!

Την επόμενη αγωνιστική ο Πανθρακικός που έφτασε στο -3 από τον δέυτερο Νέστο Χρυσούπολης που στραβοπάτησε στην Επανομή έφτασε τους 36 βαθμούς πριν το δύσκολο αγώνα στην Θεσσαλονίκη και στο πλαστικό γήπεδο της Νίκη Ευκαρπιας. Από την άλλη ο Απόλλωνας Παραλιμνίου έμπλεξε σε περιπετειες με την τρίτη σερί ήττα του και πεντε αγώνες χωρίς τρίποντο με τον αγώνα με την Μηχανιώνα εντός να είναι πολύ σημαντικός.

Καλή η διαιτησία των ξανθιωτών Τσοπουλιδη, Εμίν και Τόσκα.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μαραντάς): Παιτερης, Καλογρανας, (87′ Στοινοβιτς), Λαρεα, Σαπναρας, Κωσταρελης, Ιβάν Σίλβα, Μπρούνο (74΄ Παχουμης), Πεχλιβανοπουλος, Ρουμπιες, Βάσκος, Γκουτσιδης (36′ Γιαννακιτσιδης)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (Γκιόκας): Γκαιδατζακης, Τσιμικας (70′ Ταρασης), Τσομαχασβιλι, Κουτσοβασιλης, Ελεζι, Γκούμας, Νικολαιδης (70′ Γιαννοπουλος), Τζαμπεγια, Καριοφύλης, Κατσαμαγκας, Πέτρου (86′ Ζαβερδας)