Conference League: Θρυλική πρόκριση για την ΠΑΟΚΑΡΑ του Λουτσέσκου στους «16» μέσα στην Φρανφκούρτη

Μία από τις μεγαλύτερες και πιο υπερήφανες βραδιές της ευρωπαϊκής ιστορίας του έζησε το βράδυ της Πέμπτης (30/11) ο ΠΑΟΚ σκορπώντας απέραντη ευτυχία στους οπαδούς του.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ταξίδεψε στην Γερμανία για ένα ματς-τελικό απέναντι στην Άιντραχτ όπου βολευόταν και με την ισοπαλία αφού θα την κρατούσε στην πρώτη θέση ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στην Ελσίνκι στην Τούμπα όμως εκείνη έπαιξε με θάρρος και θράσος για την νίκη και την πήρε με το σπαθί της για να πάρει την απευθείας πρόκριση στις 16 κορυφαίες ομάδες του Conference League.

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές καθαρές ευκαιρίες, με τον Δικέφαλο να μην επιτρέπει στην Άιντραχτ να ανοίξει το ρυθμό και να του δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, για να ακολουθήσει ένα δεύτερο μέρος όπου καθήλωσε το φίλαθλο κοινό. Ο Κεντζιόρα άνοιξε το σκορ στο 55′ εκμεταλλευόμενος τραγική ολιγωρία των αμυνομένων στην καρδιά της γερμανικής άμυνας και ο Μαρμούς απάντησε τρία λεπτά αργότερα με κεφαλιά, για να έρθει η μεγάλη στιγμή του 73ο λεπτού.

Εκεί που η ελληνική ομάδα βγήκε ταχύτατα στην κόντρα και έκρυψε τη μπάλα, με τον Τόμας να κάνει το δυνατό σουτ, τον Τραπ να αδυνατεί να μπλοκάρει και τον Ζίβκοβιτς να τον τιμωρεί παραδειγματικά, παίρνοντας το ριμπάουντ και γράφοντας το 2-1.

Αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το φινάλε παρά την προσπάθεια των αετών της Γερμανίας να αποτρέψουν την ήττα τους, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει την Άιντραχτ να αποχωρεί με σκυμμένο το κεφάλι για τη δεύτερη σερί ήττα της σε όλες τις διοργανώσεις (έμεινε με 10 καθώς αποβλήθηκε ο Γιάκιτς στο 90+4′) και τον ΠΑΟΚ να θριαμβεύει, παίρνοντας μία τεράστια νίκη που τον εκτόξευσε απευθείας στη φάση των “16” της διοργάνωσης.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τούτα, Σμόλτσιτς, Πάτσο, Εμπιμπέ (87′ Φέρι), Λάρσον, Σκίρι (54′ Γιάκιτς) Ενκουνκού, Γκέτσε (74′ Μπούτα), Μαρμούς, Τσαϊμπί.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (80′ Εκόνγκ), Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Ράφα Σοάρες, Μεϊτέ, Οζντόεφ (80′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (67′ Κωνσταντέλιας), Τάισον (83′ Ντεσπόντοφ), Σαμάτα (67′ Τόμας).