Κλήθηκαν ως ύποπτα για παράβαση καθήκοντος τα 14 μέλη της ΕΕΑ στην υπόθεση της «πολυϊδιοκτησίας» ΠΑΟΚ – Ξάνθης

Η τηλεοπτική εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη «Δίκη στο Open» αποκάλυψε το βράδυ της Δευτέρας ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού Νίκος Τζουλάκης και το μέλος της ίδιας Επιτροπής Ηλίας Αρκούδης κλήθηκαν ως ύποπτοι για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση την «πολυϊδιοκτησίας» της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ΠΑΕ Ξάνθη. 

Παράλληλα η Εισαγγελία Αθηνών κάλεσε ως ύποπτα και άλλα 12 μέλη της ΕΕΑ, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στη μηνυτήρια αναφορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. 

Συνεπώς, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ρεπορτάζ, και τα 14 μέλη της ΕΕΑ που ασχολήθηκαν με την υπόθεση (επτά τακτικά και επτά αναπληρωματικά) κλήθηκαν από την εισαγγελία να παράσχουν εξηγήσεις – άρα ακόμα και εκείνα που ψήφισαν υπέρ της αθώωσης ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Ηδη «όλα τα μέλη της Επιτροπής παρείχαν έγγραφες εξηγήσεις στο 18ο Προανακριτικό Τμήμα Αθηνών και στην πταισματοδίκη Αλεξάνδρα Αληδρομίτη», αναφέρει ανάρτηση στο μπλογκ του Κυριάκου Θωμαΐδη dikisports. 

Υπενθυμίζεται ότι η μηνυτήρια αναφορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την υπόθεση της «πολυϊδιοκτησίας» κατατέθηκε προ τριετίας και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών Σαπφώ Κατσανάκη την αρχειοθέτησε. 

Οι διοικούντες του ΠΑΟΚ προσέφυγαν εκ νέου και η εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Χαλβά αποφάσισε την ανάσυρση της δικογραφίας, διερευνώντας το αδίκημα που προκύπτει από το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα (παράβαση καθήκοντος).

Κάπως έτσι ξεκίνησε προανακριτική διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας τα 14 μέλη της ΕΕΑ εξετάστηκαν ανωμοτί και αναμένεται η απόφαση της Εισαγγελίας Αθηνών για την τύχη τους.