Γ’ Εθνική: Χωρίς να πιεστεί πήρε βαθμό στην Καβάλα ο Πανθρακικός και «έσπασε» το απόλυτο νικών του ΑΟΚ παρά την κάκιστη διαιτησία!

Στο μεγάλο ντέρμπι του 1ου ομίλου ο Πανθρακικός πήρε βαθμό στο «Ανθή Καραγιάννη» και έσπασε το απόλυτο νικών 8/8 της Καβάλας ωστόσο το 1-1 κρατά στο +8 τους Αργοναύτες από τους Κομοτηναίους και στο +3 από την Χρυσούπολη.

Ο αγώνας ήταν ντερμπι, χωρίς πολλές φάσεις με ένταση και αρκετές κίτρινες κυρίως για τον Πανθρακικό. Όπως γράφει η Πρωινή από όπου και η φωτογραφίες, η Καβάλα στην πρώτη της φάση στο 11′ είχε δοκάρι στο δυνατό σουτ του Γκέντσογλου που βρήκε την ρίζα του δεξιού δοκαριού του Παιτέρη. Με εξαίρεση του δοκάρι του Γκέντσογλου, το πρώτο διάστημα της αναμέτρησης κύλησε χωρίς σημαντικές φάσεις με τον Πανθρακικό καλά στημένο να απειλείται αλλά ούτε να απειλεί τους αντιπάλους του.

Στην επανάληψη, ο ΑΟΚ αύξησε την πίεση του από νωρίς, βρίσκοντας δυο καλές στιγμές πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με τον Παπαδόπουλο στο 51′ σε πάσα του Τζελίδη που πέρασε αουτ και σε σε σουτ του Δημητριάδη στο 54′ που μπλόκαρε ο Παιτερης. Σε μια από τις ελάχιστες στιγμές του στο παιχνίδι ο Πανθρακικός στο 77′ έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Αστράς νίκησε τον Ρουμπιέ, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στην αναμέτρηση με τον διατητή να κόβει και να καταλογίζει με φαουλ τον Βάσκο στην συνέχεια της φάσης. Το 0-0 άφησε ικανοποιημένες και τις δυο ομάδες, αφού ο ΑΟΚ διατηρησε μια μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλό του, ενω και ο Πανθρακικός έσπασε το σερί νικών της Καβάλας και διατήρησε το αήττητο εκτός έδρας σε πέμπτο αγώνα αν και έχασε και αυτός το απόλυτο 4/4.

Με τους 17 βαθμούς ο Πανθρακικός παρέμεινε τρίτος μαζί με τον Θερμαικό και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται στο αλλοτε ντερμπι την αδύναμη Βέροια, ενώ η Καβάλα με τους 25 βαθμούς δύσκολα φαίνεται πως θα χάσει τον τίτλο, έχοντας δύσκολο αγώνα στην Μηχανιώνα για την 10η αγωνιστική.

Πολύ αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο ο Χρυσελής έδειξε 11 κίτρινες κάρτες στον Πανθρακικό. Βοηθοί οι Χρυσαΐδης, Τζημόπουλος όλοι από την ΕΠΣ Χαλκιδικής.

ΚΑΒΑΛΑ (Καβακάς): Αστράς, Δαλιανόπουλος (67′ Γιαγτζίδης), Σμίλτος, Περδίκης, Δημητριάδης, Γκέντσογλου, Καζαντζίδης, Τζελίδης, Καρακώστας (60′ Σαλπιγγίδης), Β. Παπαδόπουλος (87′ Δερμιτζάκης), Γκέκας

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μαραντάς): Παιτέρης, Μανίσογλου, Καλογράνας, Λαρέα, Σίλβα, Πεχλιβανόπουλος, Βάσκος, Χαλκιαδάκης (46′ Κωσταρέλης), Γκουτσίδης, Γιαννακιτσίδης (70′ Ρουμπιές), Σαπναράς