Europa League: Tα «γκρέμισε» ο Στάνκοβιτς και νικήθηκε δύο φορές από την άσπρη βούλα ο Αθανασιάδης στη νίκη της Μαρσέιγ επί της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε στο Βελοντρόμ, καθώς ηττήθηκε 3-1 από τη Μαρσέιγ και έτσι μοιραία ηττήθηκε για πρώτη φορά στον όμιλο του Europa League. Η Ένωση πάλεψε για να πάρει ένα ακόμα μεγάλο αποτέλεσμα, ωστόσο τα καθοριστικό σημείο ήταν το πέναλτι και η αποβολή του Στάνκοβιτς, χάρη στο οποίο η Μαρσέιγ ανέκτησε το προβάδισμα στο σκορ.

Η Μαρσέιγ προηγήθηκε στο 29ο λεπτό. Υπέροχη κάθετη στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, όπου πετάχτηκε ο Κλος. Αυτός έκανε το γύρισμα στον Βιτίνια και εκείνος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι κιτρινόμαυροι διαμαρτυτήθηκαν για επιθετικό φάουλ του σκόρερ πάνω στον Ντομαγκόι Βίντα. Διαιτητής και VAR συμφώνησαν ότι το γκολ μετράει κανονικά.

Οι κιτρινόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του σκόρερ πάνω στον Ντομαγκόι Βίντα. Διαιτητής και VAR συμφώνησαν ότι το γκολ μετράει κανονικά.

Δυστυχώς τα πράγματα για την Ένωση δεν κύλησαν όπως θα ήθελε. Ο Στάνκοβιτς έκανε λάθος πάσα στο 55ο λεπτό και στη συνέχεια ανέτρεψε αντικανονικά τον Βιτίνια. Ο Στεφάνσκι απέβαλε μέσω VAR τον Αυστριακό κίπερ και ο Αθανασιάδης τον αντικατέστησε. Ο Χαρίτ ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε.

Η ΑΕΚ δέχθηκε και τρίτο γκολ στο 69ο λεπτό. Ο Χαρίτ έπεσε κάτω μετά από μαρκάρισμα του Άμραμπατ με τον Στεφάνσκι να εξαντλεί την αυστηρότητά του και να δίνει πέναλτι. Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Βερτού, ο οποίος νίκησε τον Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ σκόραρε και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Τσούμπερ, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ο Βίντα ήταν εκτεθειμένος νωρίτερα στη φάση. Τέταρτο γκολ πέτυχε και η Μαρσέιγ στο 86ο λεπτό, όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ μέσω VAR.

Με αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ έμεινε στους τέσσερις βαθμούς και η Μαρσέιγ την προσπέρασε έχοντας πέντε βαθμούς.

ΜΑΡΣΕΪΓ (Γκατούζο): Μπλάνκο, Κλος (89′ Ναντίρ), Μπεμπά, Μπαλέρντι (89′ Μεϊτέ), Λόντι, Χαρίτ (75′ Ομπαμεγιάνγκ), Ρονζιέ, Κοντογκμπιά, Βερτού (89′ Μουρίγιο), Βιτίνια (75′ Σαρ), Εντιαγέ.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46′ Πόνσε), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (44′ λ. τρ. Μοχαμάντι), Σιμάνσκι, Γιόνσον, Μάνταλος (59′ Αθανασιάδης), Άμραμπατ (75′ Ελίασον), Πινέδα, Τσούμπερ.