Conference League: Μυθική ανατροπή πρωτιάς από το 2-0 σε 2-3 σε είκοσι λεπτά ο ΠΑΟΚ μέσα στην Αμπερντίν

Η τελευταία εντυπωσιακή παράσταση από την ομάδα του Λουτσέσκου δόθηκε στην Σκωτία, με την Αμπερντίν να τον στριμώχνει στα σχοινιά προηγούμενη με 2-0 στο 58ο λεπτό αλλά τους ασπρόμαυρους να πραγματοποιούν μία επική ανατροπή και να ρίχνουν στο καναβάτσο τους αντιπάλους τους με χτύπημα στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Μετά από ένα πρώτο μέρος όπου ο Δικέφαλος ήταν κυρίαρχος και του έλειπε μόνο το γκολ (δύο μεγάλες φάσεις ο μάγος Κωνσταντέλιας), η Αμπερντίν μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο και πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό σκοράροντας δις, όμως οι Θεσσαλονικείς δεν πέταξαν λευκή πετσέτα και δικαιώθηκαν σε υπέρτατο βαθμό.

Ο Ντεσπόντοφ έδειξε το δρόμο προς την ανατροπή μειώνοντας σε 2-1 στο 73′, ο κάπτεν Βιεϊρίνια έφερε το ματς στα ίσα στο 84′, για να έρθει όμως η έκσταση των καθυστερήσεων, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα σε πέναλτι εις βάρος του Οζντόεφ (έγινε έλεγχος από το VAR και εντόπισε την παράβαση μέσω μόνιτορ) και τον Σβαμπ να υπογράφει μία ολότρελη ανατροπή στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να γίνονται ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν έξαλλα μαζί με τους 1.000 οπαδούς τους στις εξέδρες το σπουδαίο 3/3 στον 7ο όμιλο του Conference League που τους επιτρέπει να ελπίζουν βάσιμα ακόμα και σε απευθείας πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, με τον Δικέφαλο να μετράει πλέον έξι διαδοχικές νίκες στο Conference League και να επεκτείνει σε 10 ματς (7 νίκες – 3 ισοπαλίες) το αήττητο σερί του στο θεσμό.

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ: Ρος, Ντέβλιν, Γκάρτενμαν, Ρούμπεζιτς, Γένσεν, Μακένζι, Πολβάρα (73′ Χέιζ), Σάινι, Μπάρον (73′ Κλάρκσον), Μακγκράθ, Μιόβσκι (72′ Ντουκ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιειρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (64′ Μπάμπα), Τσιγγάρας (64′ Οζντόεφ), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (73′ Ντεσπόντοφ), Τόμας (64′ Σαμάτα).