Δηλώσεις Λοντίγκιν μετά την ανανέωση στον Παναθηναϊκό: «Θέλουμε να κάνουμε μία φοβερή πορεία στην Ευρώπη»

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό έως το καλοκαίρι του 2026 και τους υψηλούς στόχους που βάζει με το «τριφύλλι», τονίζοντας πως «…θέλουμε να κάνουμε όχι μία απλή, αλλά μία φοβερή πορεία στην Ευρώπη», ανέλυσε ο Γιούρι Λοντίγκιν. 

 Ο 33χρονος πρώην γκολκίπερ της Ξάνθης μίλησε στο PAO TV για την επιλογή του και το πώς ο ίδιος νιώθει πως έχει να δώσει πολλά πράγματα στην ομάδα.

 Αναλυτικά ο Γιούρι Λοντίγκιν μίλησε στο κανάλι του Παναθηναϊκού:

 -Για τους λόγους που αποφάσισε να μείνει στην ομάδα:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα την απόφαση αυτή. Αυτό που σκεφτόμουν ήταν να ζητήσω τι θετικό μπορώ να πάρω εγώ προσωπικά από την ομάδα και πώς μπορώ να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους που έχει μπροστά της, γιατί έχει μεγάλους στόχους πλέον ο Παναθηναϊκός. Είναι σε άλλο δρόμο, σε ανοδική πορεία, εύχομαι να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και περιμένουμε τόσο εμείς όσο και οι φίλαθλοι της ομάδας. Δεν μπορώ να πω ότι σκεφτόμουν πολύ την απόφαση αυτή, ελάχιστα δυσκολεύτηκα, αλλά πιστεύω ότι είναι σωστή αυτή τη στιγμή. Προσωπικά θεωρώ πως έχουν να προσφέρω πολλά στην ομάδα. Γι’ αυτό επεκτείναμε την συνεργασία μας».

 -Για τις καλές σχέσεις μεταξύ των τερματοφυλάκων και αν το έχει ξανασυναντήσει αυτό: 
«Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που υπάρχει εδώ, δεν μου έχει ξανασυμβεί. Οι σχέσεις μας είναι έως άριστη θα έλεγα με τα υπόλοιπα παιδιά. Δεν ξέρω, μόνο και μόνο από σεβασμό, επειδή έχουμε ένα στόχο, δεν έχουμε κάτι να χωρέσουμε, αυτό είναι πολύ σημαντικό και το καταλαβαίνεις μετά από κάποια χρόνια. Μπορεί να παίζει στην θέση σου, αλλά την συμπεριφορά που θα ήθελες κι εσύ να έχει ο απέναντί σου, ανάλογα πρέπει να πράξεις κι εσύ. Υπάρχει σεβασμός. Υπάρχει καλή και θετική ενέργεια κι έτσι προσπαθούμε να λειτουργήσουμε όλοι μαζί. Θέλουμε να κερδίσουμε μέσα από την ομάδα. Γι’ αυτό λόγω σεβασμού, λόγω χαρακτήρων, επειδή ταιριάξαμε μαζί, φτιάχνεται ένα ωραίο σύνολο».

-Για το πώς πιστεύει ότι θα τον βρει το φινάλε του συμβολαίου στην ομάδα:
«Ξέρω ότι περιμένετε άλλη απάντηση, αλλά δεν θέλω να ξέρω το τι θα γίνει μετά. Το να ονειρεύεσαι και να έχεις στόχους είναι πολύ όμορφο, αλλά είμαστε αυτή τη στιγμή στο τώρα και έχει σημασία κάθε στιγμή, κάθε μέρα, είτε στην προπόνηση είτε στα παιχνίδια, όπου παίζεις με την ομάδα. Χρειάζονται μόνο νίκες, αυτές μας πάνε μπροστά και θέλουμε να πετύχουμε στόχους μας, δηλαδή να πάρουμε το πρωτάθλημα, να κάνουμε μία φοβερή πορεία στην Ευρώπη. Δεν θέλουμε να κάνουμε μία απλά καλή πορεία προσωπικά και να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Όλα τα τρόπαια αυτή τη στιγμή είναι στόχος, όσο τρελό κι αν ακούγεται. Αλλά οποιοδήποτε τρόπαιο είναι στόχος για τον Παναθηναϊκό κι έτσι πρέπει να είναι πάντα η ομάδα. Όπως είναι στόχος και το καινούργιο γήπεδο που θα έρθει σε λίγα χρόνια. Μόνο μπροστά…».