«Καμπάνα» αφαίρεσης βαθμού, τιμωρίας έδρας και προστίμου στον Πανθρακικό για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Εθνικό

Καμπάνα αποκλεισμού από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος, αφαίρεσης ενός βαθμού από το τρέχον πρωτάθλημα της Γ’ Εθνκής, τιμωρίας έδρας για τις προσεχείς τέσσερις αγωνιστικές (δεν επηρεάζεται πάντως το αυριανό ματς, θα ισχυσει από το μεθεπόμενο) αλλά και συνολικού χρηματικού προτίμου 3.667 ευρω επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ στον Πανθρακικό.

Με μεγάλη καθυστέρηση εκδόθηκε η απόφαση, η οποία σε καθε περίπτωση δεν αφήνει ικανοποιημένη την ομάδα του Πανθρακικού, που αναμένεται να υποβάλει έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Για δυο μήνες επιβάλλεται επίσης απαγόρευση εισοδου στους αγωνιστικούς χωρους στον Βασίλη Κοτσαμπάση.

Πάντως, η απόφαση τιμωρεί με βαριά (αλλά μόνο χρηματική) ποινή και τον Εθνικό.

Η απόφαση έχει ως εξής:

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρίαση τις ακόλουθες αποφάσεις.

(…)
Αποφαίνεται ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων «Πανθρακικός» και «Εθνικός ΟΦΠΦ», που είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί στις 14.09.2023 για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, διεκόπη πριν την κανονική λήξη του από υπαιτιότητα του σωματείου «Πανθρακικός».
Θεωρεί ότι το σωματείο «Πανθρακικός» ηττήθηκε με τέρματα 0-3 από το σωματείο «Εθνικός ΟΦΠΦ».
Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου «Πανθρακικός»: α) συνολική χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ, β) ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για τέσσερις (4) αγωνιστικές, γ) ποινή αφαίρεσης ενός (1) βαθμού από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει.
Επιβάλλει, σε βάρος του Βασιλείου Κοτσαμπάση (τραυματιοφορέα του σωματείου «Πανθρακικός») χρηματική ποινή ύψους 1.667 ευρώ, για την οποία ευθύνεται αντικειμενικώς το σωματείο, εις ολόκληρον με αυτόν, και ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για χρονικό διάστημα 2 μηνών.
Απειλεί, σε βάρος του σωματείου «Πανθρακικός», χρηματική ποινή ύψους 1.667 ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για 2 μήνες που επιβλήθηκε στον Βασίλειο Κοτσαμπάση.
Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου «Εθνικός ΟΦΠΦ» συνολική χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ.