Europa League: Μπήκε ο Μάνταλος και λίγα λεπτά μετά ισοφάρισε ο Βίντα για την ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Άγιαξ

Η ΑΕΚ πήρε χρυσό βαθμό στην OPAP Arena, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Άγιαξ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με πέναλτι του Μπέρχβαϊν στο 30ο λεπτό και ο Βίντα ισοφάρισε στο 74ο λεπτό.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τους Ολλανδούς να κερδίζουν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πινέδα στον Μπέρχβαϊν. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Στάνκοβιτς, που έπεσε σωστά αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και βρήκε αυτό που, βάσει ευκαιριών δικαιούταν, με τον Βίντα. Ο Άμραμπατ με υπέροχη σέντρα από τα δεξιά βρήκε αφύλακτο τον Κροάτη στόπερ στην καρδιά της άμυνας του Άγιαξ και αυτός με υπέροχη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι δύο ομάδες πάλεψαν για να βρουν και δεύτερο νικητήριο γκολ δίχως όμως αποτέλεσμα, με την ΑΕΚ να μένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, καθώς το άλλο ματς έληξε ισόπαλο 2-2.

Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να το πετύχει με τον Γιόνσον στο 90′, όμως ο Χόρτερ τον σταμάτησε με ωραία επέμβαση.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (74′ Ελίασον), Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ (67′ Ρότα), Σιμάνσκι, Πινέδα (67′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (79′ Μοχαμάντι), Άμραμπατ, Αραούχο, Πόνσε (67′ Μάνταλος).

ΑΓΙΑΞ: Χόρτερ, Ρενσχ, Σούταλο, Άβιλα, Χότα, Μπέργκις, Ταχίροβιτς (Φαν ντεν Μπούμεν), Τέιλορ, Φορμπς (84′ Άξελ – Ντόνγκεν), Μπέρχβαϊν, Μπρόμπεϊ (74′ Άκπομ).