O Bασίλης Χαλκιάς για τις πυρκαγιές και το μπάσκετ στον Έβρο: «Έφτασε σχεδόν 10 μέτρα από το Πανεπιστημιακό γήπεδο που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη»

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και πρόεδρος της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης, Βασίλης Χαλκιάς, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» του EOK WebRadio με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για το αν επηρέασαν οι πυρκαγιές στην περιοχή και το μπάσκετ: «Η φωτιά ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους. Όσον αφορά το μπάσκετ, δεν κινδύνευσε κάποιο γήπεδο, ήταν κυρίως δασική η έκταση που κάηκε. Έφτασε σχεδόν 10 μέτρα απ’ το Πανεπιστημιακό γήπεδο που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη. Ευτυχώς σώθηκε το γήπεδο και μπορούμε να το χρησιμοποιούμε ακόμη. Έχει επηρεάσει διάφορους τομείς επαγγελματικούς, ακόμη και τους κατοίκους που ακόμα εισπνέουν την κάπνα».

Για το αν επηρεάστηκε η διάθεση των παιδιών για το μπάσκετ: «Μπορώ να πω ότι στο νότιο τμήμα και από αναφορές που έχω απ’ την Ορεστιάδα, τα πράγματα είναι καλά. Βιώνοντας μια τόσο μεγάλη καταστροφή, προσπαθούμε οι ενήλικες να μην περνάμε ακριβώς τη διάσταση του προβλήματος στα παιδιά και έτσι δεν έχει σταματήσει η ζωή και η ροή προς τον αθλητισμό. Όλοι καταβάλλουν μια προσπάθεια να μη φανεί πάνω στα παιδιά όλη αυτή η δυσχερής κατάσταση. Ο αθλητισμός συνεχίζεται. Εμείς στην Ολυμπιάδα έχουμε αύξηση των παιδιών, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Βέβαια, έχουμε αύξηση και επειδή έχουμε ουσιαστικά περισσότερα αγωνιστικά τμήματα από φέτος. Η ΕΟΚ έχει θεσπίσει πρωταθλήματα μέχρι U11, οπότε όταν έχεις και αγώνες προσελκύεις περισσότερο κόσμο. Είναι ένα δέλεαρ απ’ ό,τι αποδεικνύεται αυτό».

Για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και το γηπεδικό πρόβλημα: «Το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ αποτελείται από 34 συλλόγους. Βέβαια, έχουμε μια μεγάλη έκταση, πάμε απ’ το Σιδηρόκαστρο μέχρι την Ορεστιάδα. Έχουμε 24 ομάδες που συμμετέχουν στο εφηβικό πρωτάθλημα και άλλες 18 ομάδες και στο ανδρικό. Πρακτικά ξεκίνησαν όλα τα τμήματα. Τω ανδρών ξεκινάει αυτό το σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα, αλλά είχαμε 2 αγωνιστικές κυπέλλου που έπαιξαν όλοι, οπότε το χρησιμοποιήσαμε και σαν προετοιμασία αυτό. Είμαστε ενεργοί, έχουμε περίπου 60 παιχνίδια κάθε σαββατοκύριακο και κάνουμε κουράγιο, γιατί είανι μια πολύ δύσκολη κατάσταση να διευθετηθούν αυτά τα παιχνίδια σε 2 μέρες. Αρχίζουν και τα αναπτυξιακά απ’ τα μέσα Νοεμβρίου, οπότε θα «σφίξει» πολύ η κατάσταση. Υπάρχει κίνηση, υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια και έχουμε πολύ επιβαρυμένα γήπεδα, γιατί είναι λίγα. Εδώ στην Αλεξανδρούπολη αρχίσαμε τα έργα στο 2ο κλειστό της πόλης μας μετά από 70 χρόνια περίπου. Ελπίζω και πιστεύω ότι σε 1.5 χρόνο θα έχουμε το γήπεδο έτοιμο».