Γ’ Εθνική: Παυλίδης, Γκέκας, Βάσκος, Μέλι οι αρχισκόρερς του 1ου ομίλου την εξαετία 2017-23!

Ξεκίνα το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έστω και με μια βδομάδα καθυστέρηση λόγω της καταστροφικής πλημμύρας στην Θεσσαλία, αν και πολύ νωρίτερα από τις προηγούμενες σεζόν που το πρωτάθλημα ξεκινούσε κατά τον Οκτώβριο.

Σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα με 18 πλέον ομάδες από τον Έβρο μέρχι την Ημαθία τελικα, μετέχουν τέσσερις ομάδες από την Θράκη, με τον Πανθρακικό από την Ροδόπη να θέλει να πρωταγωνιστήσει και τις άλλες τρεις τον Αρη Αβάτου που μετέχει για 7η σερί σεζόν, τον πρωτάρη Άρη Πετεινού και τον Ορέστη Ορεστιάδας που επιστρέφει στην γ’ εθνική κατηγορία μετά από 25 χρόνια να θέλουν να διεκδικήσουν την παραμονή τους.

Το ThrakiSportS έψαξε στα αρχεία του και βρήκε τους σκόρερς του έξι τελευταίων πρωταθλημάτων 2017-2023 και σας παρουσιάζει τους κανονιέρηδες της τελευταίας εξαετίας που είχαν μέχρι 10 τέρματα (με μαύρα γράμματα όσοι συνεχίζουν στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής).

Πρώτος στο διάστημα αυτό είναι ο Γιώργος Παυλίδης πλέον του Πανθρακικού με 56 τέρματα, με τον γκολτζή συνολικά πάνω από 200 τερμάτων Δημήτρη Γαιδαρτζή που συνεχίζει στα 40 του στον Εθνικό Σιδηροκαστρου στο τοπικό Σερρών στο διάστημα αυτό να είναι δεύτερος.

Τρίτος είναι ο Κοσμάς Γκέκας με 42 τερματα που συνεχίζει φέτος στην Καβάλα μετά την καταπληκτικλη σεζόν του με το Παραλιμνιο προερχόμενος από το Άβατο, ενώ τεταρτος είναι ο Δημήτρης Μπερούκας που θα συνεχίσει στον Βύρωνα στο τοπικό της Καβάλας.

Πέμπτος είναι ο Χρήστος Βάσκος με 35 τέρματα με τρεις διαφορετικές ομάδες, όσα έχει και ο Αλέξης Μελισσόπουλος που φέτος θα αγωνίζεται μετά τον Άγιο Νικόλαο στην Ελλάς Σύρου και έκανε σεφτέ στα τέρματα στην Γ’ Εθνική στο μοναδικό ματς που έγινε την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτικά οι σκόρερς

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡΣ 2017-2023
1. Παυλιδης (Λαγκαδάς, Αετός Οφρυνίου, Πανδραμαικός) 56
2. Γαιδαρτζης (Απόλλων Παραλιμνίου, Δόξα Δράμας) 44
3. Γκεκας (Αρης Αβάτου, Απόλλων Παραλιμνίου) 42
4. Μπερούκας (Ξηροπόταμος, Πανδραμαικός) 41
5. Βασκος (Προσκυνητές, Ν. Σιδηροχώρι, Πανθρακικός), Αλ. Μελισσοπουλος (Νέστος Χρυσούπολης, Πέρνη, Καβάλα, Ορφέας Ξάνθης, Αγρ. Αστέρας) 35
7. Πασχαλάκης (Ορφέας Ξάνθης, Αρης Αβάτου) 33
8. Βαλαβανόπουλος (Καβάλα, Νέστος Χρυσούπολης, Ορφάνι) 31
9. Λίτσκας (Καβάλα, Δόξα Δραμας, Νέστος Χρυσούπολης) 27
10. Ελεζι (Απολλων Παραλιμνίου, Εθνικός Σοχού) 25
11. Δουμανης (Αετός Οφρυνίου, Δόξα Δράμας), Ποποβιτς (Καλαμαριά), Τορομανιδης (Ορφέας Ξάνθης) 23
14. Μαρκόπουλος (Καβάλα, Δόξα Δράμας), Ιγνατιδης (Καμπανιακός) 22
16. Σαλπιγγίδης (Αετός Οφρυνίου, Ορφάνι, Καβάλα) 21
17. Κουκουρίγκος (Ορφέας Ξάνθης, Εθνικός Σοχού), Γρ. Παπαδοπουλος (Καβάλα, Νέστος Χρυσούπολης, Βύρωνας) 19
19. Χιντ Ιμερ (Ορφέας Ξάνθης) 17
20. Ρουμπιές (Κόσμιο, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα), Κ. Πατσιώρας (Αέξανδρούπολη) 16
22. Τανζου (Ορφέας Ξάνθης, Πανθρακικός, Βύρωνας) 15
23. Ν. Μελισσόπουλος (Ορφέας Ξάνθης, Νέστος Χρυσούπολης), Κοντος (Δόξα Δράμας) 14
25. Γ. Γεωργιαδης (Πανσερραικός, Απόλλων Παραλιμνίου), Οδ. Γεωργιάδης (Νέστος Χρυσούπολης, Πέρνη, Αρης Αβάτου, Ορφέας Ξάνθης), Ξαντινίδης (Ορφέας Ξάνθης) 13
28. Καρακασίδης (Αλεξανδρούπολη), Φραγκούλης (Νέστος Χρυσούπολης, Δόξα Δράμας) 12
30. Γκουτσίδης (Νέστος Χρυσούπολης, Αρης Αβάτου, Πανθρακικός) 11
31. Τσάπαρης (Αρης Αβάτου), Μουδούρογλου (Δόξα Δράμας, Πανδραμαικός), Μπαρεττας (Δόξα Δράμας, Αετός Οφρυνίου, Καβάλα), Εμρέ (Προσκυνητές, Διδυμότειχο, Ελπίδα Σαπών) 10