Έμειναν πίσω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας της Χάγης οι «Θρακιώτες» Καγιαλής, Τσορτανίδης, Κοκκαλάνης και Δολιανίτης

Μάχη για μια θέση στους Ολυμπιακους Αγωνες στο Παρίσι δίνει ο Αλέξανδρος Κάμερον Μαραμενίδης, ο οποίος μετά και τις τρεις τελευταίες ιστιοδρομίες του παγκοσμίου πρωταθλήματος των ολυμπιακών κατηγοριών που διεξάγεται στη Χάγη, διατηρεί ελπίδες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Στα Formula Kite ο ιστιοπλόος μας ανέβηκε στην 20η θέση στη γενική βαθμολογία και η Ελλάδα ως χώρα είναι 13η. Την πρόκριση θα πάρουν οι πρώτες 8 χώρες. Τα πλασαρίσματα του Μαραμενίδη από την 4η κούρσα και μετά ήταν 15, 3, 4 και 9 αντίστοιχα. Έτσι, όλα παραμένουν ανοιχτά.

Αντιθετα οι υπολοιποι ιστιοπλοοι ειναι μακριά από ολυμπιακές προκρίσεις, αναμεσα του και οι έχοντες σχέση με Θρακη Παυλος Καγιαλής, Λεωνιδας Τσορτανίδης, Βυρωνας Κοκκαλάνης και Βαγγέλης Δολιανίτης. Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά κατηγορία είναι:

Nacra 17 (προκρίνονται οι πρώτες 9 χώρες): Μετά από 12 ιστιοδρομίες οι Ιορδάνης Πασχαλίδης – Μυρτώ Παπαδοπούλου (Ν.Ο.Θ./Ι.Ο.Π) είναι 36οι σε 49 σκάφη.

49er (προκρίνονται οι πρώτες  10 χώρες):  Έχουν γίνει 12 κούρσες και οι Παύλος Καγιαλής – Ιωάννης Ορφανός (Ι.Ο.Π) είναι 57οι . Οι Ευάγγελος Δολιανίτης – Νίκος Γιωτόπουλος (Ν.Ο.Θ) βρίσκονται στην 80η θέση μεταξύ 83 σκαφών.

470 mixed (προκρίνονται οι πρώτες 8 χώρες): Μετά από 8 ιστιοδρομίες οι Μελίνα Παππά – Συμεών Μιχαλόπουλος (Ι.Ο.Π) είναι 41οι ,οι Λάμπης και Ελένη Γιαννούλη (Ι.Ο.Π.) 53οι και οι Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη – Οδυσσέας Εμμανουήλ Σπανάκης (Ι.Ο.Π.) 58οι . Αγωνίζονται 64 σκάφη.

Formula Kite (προκρίνονται οι πρώτες 8 χώρες): Μετά τις 8 πρώτες κούρσες ο Αλέξανδρος Κάμερον Μαραμενίδης (Α.Ι.Ο. Ρίου Ιάσων) είναι  20ος  σε σύνολο 84 σκαφών.

ILCA 7 (προκρίνονται οι πρώτες 16 χώρες): Έχουν γίνει 4 κούρσες και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (Ν.Ο.Β.) είναι 51ος, ο Αναστάσιος Παναγιωτίδης (Ν.Ο.Θ.) 84ος, ο Γεώργιος Παπαδάκος (Ν.Ο.Π.Φ) 85ος και ο Αναστάσιος Μπουγιούρης (Ν.Ο.Π.Φ). 96ος . Τρέχουν 138 σκάφη.

ILCA 6 (προκρίνονται οι πρώτες 16 χώρες): Μετά από 4 κούρσες η Ευαγγελία Καραγεώργου (Ν.Ο.Β) είναι 73η και η Αργυρώ Κουράβελου (Ν.Ο.Β.) 97η .

iQFOiL ανδρών (προκρίνονται οι πρώτες 11 χώρες): Τα 44 σκάφη έχουν τρέξει 8 ιστιοδρομίες και ο Λεωνίδας Τσορτανίδης (Ν.Ο. Ανδρου) είναι 50ος, ενώ ο Βύρωνας Κοκκαλάνης (Ν.Α.Ο.Β.Β) βρίσκεται στην 87η θέση.

iQFOiL γυναικών (προκρίνονται οι πρώτες 11 χώρες): Μετά από 5 κούρσες η Δανάη Ποντίφηξ (Ν.Ο.Β.) είναι 69η και Αικατερίνη Δίβαρη (Ν.Α.Ο.Β.Β.) 73η μεταξύ 88 σκαφών.