Volley League: Στον Άθλο Ορεστιάδας ο «αμείλικτος« Ιρανός Μοχαμάντ Ρέζα Μπέικ

Σε νέα μεταγραφική κίνηση προχώρησε ο Άθλος Ορεστιάδας καθώς συμφώνησε με τον 23χρονο Ιρανό Μοχαμάντ Ρέζα Μπέικ.

Ο διεθνής Ιρανός με το παρατσούκλι «αμείλικτος», διακρίνεται για το άλμα του, τη σταθερή υποδοχή και το σερβίς του και μπορεί βοηθήσει σημαντικά τους Θρακιώτες στη νέα τους προσπάθεια.

Η ανακοίνωση, αναφέρει:

«Η διοίκηση του ΤΑΑ Άθλος Ορεστιάδας βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του συλλόγου με τον διεθνή Ιρανό αθλητή Mohammad Reza Beik, ο οποίος θα ενισχύσει την ομάδα μας ενόψει της σεζόν της Volleyleague 2023-2024.

Πρόκειται για έναν αθλητή με πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι του, που διακρίνεται για την αλτικότητά του, τη σταθερή υποδοχή και το σερβίς του και θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα μας στην επίτευξη των φετινών της στόχων.

Μάλιστα οι συμπατριώτες του, για τις επιθετικές του αρετές αλλά και το πάθος του, του έχουν δώσει το παρατσούκλι “Merciless” (σ.σ. “ανελέητος, αμείλικτος”).

Γεννημένος στις 8 Φεβρουάριου 2000 στην πόλη Μashhad του Ιράν ο 23χρονος δίμετρος (2.00μ) άσος, αγωνίζεται ως ακραίος.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2015 στην ομάδα της πόλης του, Mizan Mashhad κατακτώντας τo Κύπελλο Ιράν U19 και τo 2018 τους τίτλους σε πρωτάθλημα U21 και πρωτάθλημα Ασίας U20, ως αθλητής της Payam Mashhad. Επίσης έπαιξε ακόμη στην ιρανική Λίγκα με τις Samen (2016-2017), Peykan (2017-2018 (Λίγκα Νέων), Sabzjamegan Payam Khorasan (2019-2020), αλλά και στην Α2 κατηγορία με τα “χρώματα” της Mes Rafsanjan.

Η πρώτη του διεθνής εμπειρία ήταν το 2021-2022 στην πορτογαλική ομάδα Sporting Clube das Caldas, ενώ την τελευταία σεζόν, 2022-2023 αγωνίστηκε στη Λίγκα της Φινλανδίας με την Αkaa Volley, όπου κατέλαβε την 2η θέση σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Φινλανδίας.

Πέρα από τις συλλογικές του επιτυχίες το νέο απόκτημα του Άθλου Ορεστιάδας έχει στο “παλμαρέ” του και κάποιες σημαντικές ατομικές διακρίσεις, καθώς το 2015 αναδείχθηκε Κορυφαίος ακραίος στο Κύπελλο Ιράν U19, 5ος καλύτερος υποδοχέας στην πορτογαλική Λίγκα, αλλά και κορυφαίος υποδοχέας στο Κύπελλο Φινλανδίας.

Ο Mohammad Reza Beik, που επιτίθεται στα 3.50μ και μπλοκάρει τους αντιπάλους του στα 3.30μ, έχει σημαντικές εμπειρίες και παραστάσεις από σημαντικές διοργανώσεις, αφού ως διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του έχει εκπροσωπήσει στο παρελθόν το Ιράν σε διάφορες ηλικιακές ομάδες (U19, U21).

Ο νέος ξένος του Άθλου Ορεστιάδας, μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας του με τον σύλλογο, συστήθηκε στο ελληνικό κοινό ως εξής: “Γειά σας, είμαι ο Mohammad Reza Beik, διεθνής αθλητής του Ιράν με τις ομάδες Εφήβων και Νέων και μετά από μια υπέροχη και επιτυχημένη σεζόν για μένα στο πρωτάθλημα της Φινλανδίας, όπου αναδείχθηκα φιναλίστ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο έχω τη χαρά μου να αγωνιστώ στο ελληνικό πρωτάθλημα, ως παίκτης του Άθλου Ορεστιάδας.

Για μένα η μεταγραφή μου στην ομάδα της Ορεστιάδας και η συμμετοχή μου σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αποτέλεσε μεγάλο κίνητρο στην απόφασή μου και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα και τους φιλάθλους του Άθλου.

Έχω πραγματικά μεγάλο κίνητρο να έρθω στην Ελλάδα και να κάνω το καλύτερο για την ομάδα και τους φιλάθλους. Περιμένω ότι οι φίλαθλοι της ομάδας θα μας στηρίξουν με τη συμπαράστασή τους από την αρχή μέχρι το τέλος της σεζόν”.

Η διοίκηση του Άθλου Ορεστιάδας καλωσορίζει τον Mohammad Reza Beik στην οικογένεια του συλλόγου και εύχεται στον Ιρανό άσο μία καλή αγωνιστική σεζόν με υγεία και να καταφέρει να υλοποιήσει με την ομάδα μας, όλους τους αγωνιστικούς του στόχους».