Με εντολή Μπιλ Πάπας συνεργεία «σήκωσαν» από καθίσματα μέχρι όργανα γυμναστικής από τα Πηγάδια για μεταφορά στον… Πανσερραϊκό

Αφού λεηλατήθηκε ουκ ολίγες φορές το γήπεδο των Πηγαδίων Xanthi FC Arena από διάφορους που επωφθαλμιούσαν μέχρι και τα καλώδια του ρεύματος, τα τελευταία 24ωρα υπηρξε μια νέα πιο οργανωμένη «λεηλασία», υπό τις ευλογίες αυτή τη φορά της διοίκησης της ΠΑΕ Ξάνθη.

Συγκεκριμένα, όπως έφτασε στα αυτιά του ThrakiSportS, τις τελευταίες ημέρες βρεθηκαν στα Πηγάδια συνεργεία μεταφοράς που σήκωσαν μέχρι και τα καθίσματα πολυτελείας των θέσεων της VIP κερκίδας προκειμένου αυτά να μεταφερθούν (όπως ψιθυρίζεται) στο γήπεδο του Πανσερραϊκού, το οποίο ριζικά ανακατασκευάζεται για να φιλοξενήσει την ομάδα των Σερρών στην Super League. Επίσης ακούγεται ότι μεταφέρθηκαν και όργανα γυμναστικής από το προπονητικό κέντρο.

Οπως γίνεται αντιληπτό, μια τέτοια κίνηση δεν μπορεί να γίνεται χωρίς τις ευλογίες του ιδιοκτήτη του γηπέδου, που παραμένει η ΠΑΕ Ξάνθη και σε τελική ανάλυση ο Μπιλ Πάπας, ως πρόεδρος αλλά και μεγαλομέτοχος της (επαγγελματικής) ομάδας. Υπενθυμίζεται οτι μπορεί να έχουν κατασχεθεί οι λογαριασμοί και οι μετοχές του Μπιλ Πάπας και μπορεί να έχουν παγώσει τα περιουσιακά του στοιχεία, όμως η ΠΑΕ Ξάνθη ως ανώνυμη εταιρεία έναν χρόνο μετά εξακολουθεί να υφίσταται.

Βάσει νομοθεσίας, η ΠΑΕ θα έπρεπε να κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης εντός εξαμήνου από τον υποβιβασμό της και τη μη συμμετοχή σε επαγγελματικό πρωτάθλημα, ώστε σε πρώτη φάση να εξοφληθούν όσοι έχουν λαμβάνειν από την ΠΑΕ και μετά τα υπόλοιπα να δοθούν αναλογικά στους μετόχους (Μπιλ Πάπας 99%, Τάσος Γιαμουρίδης 1%). Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και δεν έχει προχωρήσει σε αυτήν την επίσπευση της πτωχευτικής διαδικασίας ούτε η νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη ΑΟΞ, ως θα είχε δικαίωμα ως μητρικό σωματείο της ΠΑΕ.

Είναι προφανές ότι η νεα διοίκηση του Ερασιτέχνη ΑΟΞ τρέχει με άλλα ζητήματα που δείχνουν πιο άμεσα, αλλά στο μεταξύ κυλάει χρόνος που μπορεί να αποβεί σε βάρος των συμφερόντων του ΑΟΞ – ειδικά εφόσον επιβεβαιωθεί ότι περιουσιακά στοιχεία της ομάδας μεταβιβάζονται με άγνωστο αντίτιμο (κάτι ακούγεται για μισό εκατομμύριο ευρώ) σε άλλη ομάδα της Βόρειας Ελλάδος.

Είναι άγνωστο αν αυτή η πώληση και η μεταφορά προς τις Σέρρες (που τυγχάνει και ιδιαίτερη πατρίδα του Μπιλ Πάπας) γίνεται με διαφανείς διαδικασίες, αλλά ο φόβος που υπάρχει είναι ότι με τέτοιες κινήσεις τα όποια χρήματα μπαίνουν σε συγκεκριμένες τσέπες ενώ τα χρέη της ΠΑΕ Ξανθη παραμένουν – και δεδομένα θα αναβιώσουν όταν κάποτε ο ΑΟΞ θα επιδιώξει να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες.