Πανελληνιο Πρωτάθλημα Στίβου: Παγκόσμια αλλά ίσως παράτυπη πρωτοτυπία από ΣΕΓΑΣ με συνυπογραφή Γκατσιούδη και Παυλακάκη

Μια καινοτομία εκτός προκήρυξης αποφάσισε ο ΣΕΓΑΣ να εφαρμοστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Βόλου, που ωστόσο ελέγχεται για τη νομιμότητά της αν και η απόφαση ελήφθη ομόφωνα.

Οπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, η Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού μετά από εισήγηση του εθνικού προπονητή Χρήστου Μελέτογλου έλαβε ομόφωνα την απόφαση να μην αγωνιστούν στα προκριματικά αλλά κατευθείαν στους τελικούς όσοι αθλητές έχουν πιάσει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

«Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία αφού τέτοιο προνόμιο δεν είχε ούτε ο Γιουσέιν Μπολτ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τζαμάικα» σχολιάζει το Sportsfeed. Η ιστοσελίδα προσθέτει ότι «τα μέλη της επιτροπής έκριναν (ομόφωνα) σωστό να πρωτοτυπήσουν νομιμοποιώντας την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν κάποιοι την κορυφαία εγχώρια διοργάνωση του στίβου».

Πέρα από το γεγονός ότι είναι παράτυπη απόφαση αφού δεν υπάρχει στην προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, είναι και ανήθικη προς όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και μπορεί να προσβληθεί αν κάποιος αθλητης αποφασίσει να υποβάλει ένσταση, προσθέτει η ιστοσελίδα. Και πράγματι θα είναι κρίμα να μην μπορέσουν κάποια παιδιά που δεν θα μπορέσουν να προκριθούν στους τελικούς να βρεθούν στο πλάι των ινδαλμάτων τους όπως ο Μίλτος Τεντόγλου, η Κατερίνα Στεφανίδη, η Ελίνα Τζένγκο, ο Εμμανουήλ Καραλής και άλλοι.

Το θέμα αποκτά και θρακιώτικη διάσταση αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportsfeed η απόφαση είναι ομόφωνη, συνεπώς φέρει την έγκριση όλων των μελών της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού. Το ρεπορτάζ παραθέτει και όλα τα ονόματα των μελών αυτής της Επιτροπής και ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν και εκείνα των θρακιωτών παλαιών πρωταθλητών και ακόμα κατόχων των πανελληνίων ρεκόρ σε ακόντιο και 100 μέτρα Κώστα Γκατσιούδη και Άγγελου Παυλακάκη αντίστοιχα.