Γ’ Εθνική: «Καμπάνα» τεσσάρων αγωνιστικών και βαρύτατο πρόστιμο στον Άρη Πετεινού για τα επεισόδια με την Δόξα Βώλακα

Μια από τος βαρύτερες ποινές που μπορούν να επιβληθούν σε ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο αποφάσισε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ σε βάρος του πρωταθλητή της ΕΠΣ Ξάνθης Άρη Πετεινού.

Η ομάδα θα υποχρεωθεί να στερηθεί το δικαίωμα να αγωνίζεται στην έδρα της για τα πρώτα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια της στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ επιπροσθέτως θα κληθεί να πληρώσει και υψηλό για τα δεδομένα της κατηγορίας πρόστιμο 800 ευρώ.

Αιτία στάθηκαν τα σοβαρά όπως εκτίμησε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ επεισόδια που ακολούθησαν την λήξη του αγώνα της 11ης Ιουνίου με την Δόξα Βώλακα για το ειδικό πρωτάθλμα των πρωταθλητριών των ΕΠΣ για προβιβασμό στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις καταγγελίες των Δραμινών, είχαμε έντονα επεισόδια που έφτασαν μέχρι και στον ξυλοδαρμό του ποδοσφαιριστή τους Στάικου, ο οποίος αποχώρησε αιμόφυρτος με ασθενοφόρο και μάλιστα υπήρξε μήνυση αλλά και διαδικασία αυτοφόρου για σύλληψη των δραστών από την αστυνομία της Ξάνθης.

Εφόσον δεν πέσει η ποινή στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, όπου έχει δικαίωμα προσφυγής ο Αρης Πετεινού, οι πρωταθλητές της ΕΠΣ Ξάνθης θα κληθούν να δώσουν σε ουδέτερα γήπεδα τα πρώτα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια τους στην Γ’ Εθνική, αφού η απόφαση δεν κάνει καν λόγο για «κεκλεισμένων των θυρών» αλλά για ποινή στέρησης της έδρας.

Η απόφαση αναμένεται να δημιουργήσει πέρα από το αγωνιστικό ζήτημα και οικονομική ασφυξία στην ομάδα του Άρη Πετεινού που αφενός θα στερηθεί έσοδα εισιτηρίων κλπ από αυτούς τους αγώνες, αφετέρου θα υποβληθεί σε έξοδα μετακινησεων κλπ για συνολικά τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Ουσιαστικά θα περάσει περίπου το ένα τέταρτο του πρωταθλήματος και ο Άρης Πετεινού δεν θα έχει αγωνιστεί στον Πετεινό και γενικά την Ξάνθη. Αναλυτικά η απόφαση της Πειθαρχικής Επιροπής της ΕΠΟ που εκδόθηκε την Παρασκευή αναφέρει τα εξης:

-Επιβάλλει στο σωματείο «Άρης Πετεινού» ποινή στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα του για 4 αγωνιστικές και συνολική χρηματική ποινή ύψους 800 ευρώ.
(αγώνας της 11.06.2023, Άρης Πετεινού-Δόξα Βώλακος, για το πρωτάθλημα πρωταθλητριών ΕΠΣ για προβιβασμό στη Γ’ Εθνική Κατηγορία)