Ξεναγήθηκε στο γήπεδο της Μπάρτσα και της αιωνίας αντιπάλου Εσπανιόλ η αποστολή του Ορφέα Ξάνθης

Στη Βαρκελώνη για το κορυφαίο διεθνές τουρνουά Copa Cataluna 2023 βρίσκεται η Κ16 του Ορφέα Ξάνθης, έχοντας την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε μερικά από τα κορυφαία γήπεδα της Ευρώπης.

Οι Ξανθιώτες δεν θα μπορούσαν να μην επισκεφτούν το θρυλικό Καμπ Νόου, να από τα ιστορικότερα γήπεδα ποδοσφαίρου της Ευρώπης και έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρτσελόνα.

Αρχικά είχε ονομαστεί σε Στάδιο της Μπαρτσελόνα (Estadi del FC Barcelona) ωστόσο σταδιακά υιοθετήθηκε από το κοινό η ονομασία Camp Nou, που στα καταλανικά σημαίνει «καινούργιο γήπεδο» γιατί από την 24η Σεπτεμβρίου 1957 αντικατέστησε το παλιό γήπεδο του Λες Κορτς (Camp de les Corts), το οποίο με 60.000 θέσεις δεν είχε αρκετό χώρο για τους οπαδούς του συλλόγου. Σήμερα έχει χωρητικότητα 99.354 θεατών.

Η αποστολή του Ορφέα Ξάνθης δεν έμεινε εκεί, καθώς επισκέφτηκε και το RCDE Stadium, γήπεδο της αιωνίας και μισητής αντιπάλου της πόλης Εσπανιόλ, με χωρητικότητα 40.000 θεατών.

Το στάδιο είναι γνωστό ως Estadi Cornellà-El Prat επειδή βρίσκεται στα σύνορα των δήμων Cornellà και El Prat. Είναι το 10ο μεγαλύτερο στάδιο στην Ισπανία και το 3ο μεγαλύτερο στάδιο στην Καταλονία.