Κρακοβία 2023: Δύο ακόμα μετάλλια η Ελλάδα και εξασφάλιση ενός ακόμα με τον Μπακιρτζή – Σημαντική μέρα για τη χώρα μας η Δευτέρα

Δύο ακόμη μετάλλια για την Ελλάδα, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο, είχαμε την Κυριακή στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Κρακοβία-Μαλοπόλσκα 2023».

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η υπέροχη Εμμανουέλα Κατζουράκη στη σκοποβολή των Ευρωπαϊκών Αγώνων. Η 22χρονη πρωταθλήτρια έφτασε στον τελικό του σκιτ, μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις και εκεί έχασε μόνο από την Ιταλίδα Μπαρτολομέι με 37 πόντους έναντι 35. Νωρίτερα, στους τελικούς που οδηγούν στις μονομαχίες των μεταλλίων, η Εμμανουέλα
Κατζουράκη με 27 επιτυχίες πήρε την πρώτη θέση στο 2ο γκρουπ και έπαιξε για τα μετάλλια.

Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Αποστόλης Τεληκωστόγλου στο τάεκβοντο των Ευρωπαϊκών Αγώνων, στην κατηγορία των -80 κ. Ο Ελληνας πρωταθλητής έφτασε στον ημιτελικό μέσω των ρεπεσάζ και εκεί μετά από σπουδαία μάχη, νίκησε τον Πολωνό Πιατκόβσκι με 2-1.

Mε τα δύο αυτά μετάλλια, η Team Hellas έφτασε τα 11 στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, ξεπερνώντας τα 9 που είχε και στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, το 2019 στο Μινσκ και το 2015 στο Μπακού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πρόκριση στα ημιτελικά έχει εξασφαλίσει μετάλλιο και ο Κομοτηναίος Κυριάκος Μπακιρτζής στο Μουαι Τάι, ενώ την Δευτέρα περιμένουμε διακρίσεις και από την Δραμινή Ολυμπιονίκη μας Αννα Κορακάκη.

Τα αποτελέσματα των ελληνικών συμμετοχών την Κυριακή (25/6):

Tο πρόγραμμα της 6ης ημέρας συνεχίζεται τη Δευτέρα με την Ξιφασκία, την Σκοποβολή, τις Καταδύσεις, το Μουάιταϊ, την Πυγμαχία, το Μοντέρνο Πένταθλο, την Τοξοβολία και το Μπάντμιντον.