Εκλογές 2023: Ο Γιάννης Οικονόμου φαβορί για αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, διορίζεται και Θρακιώτης βουλευτής στη νέα κυβέρνηση

Ο μέχρι πρόσφατα κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου φημολογείται έντονα τις τελευταίες ώρες ότι θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του νέου αυτόνομου υπουργειου Αθλητισμού, το οποίο θα φύγει από τον Πολιτισμο και θα πάει στο Παιδείας.

Η ΝΔ κέρδισε τις (επαναληπτικές ουσιαστικά) εκλογές με ένα ποσοστό κοντά στο 40,5% και θα έχει 158 έδρες στη νέα Βουλή, όσες δηλαδή είχε και την περασμένη τετραετία που κυβέρνησε ο Κυριάκος Μητσοτακης. Με αυτά τα δεδομένα ήδη έχουν αρχίσει τα αθηναϊκά μίντια να παρουσιάζουν τις πληροφορίες τους για την σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με αυτές, ο Λευτέρης Αυγενάκης αν και είχε εκφράσει επιθυμία να παραμείνει πολιτικός προϊστάμενος του Αθλητισμού θα αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού θα αναλάβει ο Γιάννης Οικονόμου, μέχρι πριν δυο μήνες κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η πληροφορία μεταδόθηκε αρχικά από τον Σκάι κατά την διάρκεια της εκλογικής βραδιάς και πλέον με αστραπιαια ταχύτητα μεταδίδεται από το συνολο του πολιτικού και αθλητικού ηλεκτρονικού Τυπου.

Από εκει και πέρα, σε σχέση με την περιοχή μας και πάντα με βάση τις πληροφορίες αθηναϊκών ΜΜΕ, αγνοείται η τύχη του καβαλιώτη μέχρι πρότινος υπουργού Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου αφού στην θέση του φέρεται να πηγαίνει ο Νίκος Δένδιας μετακινούμενος από το Εξωτερικών, το οποίο θα αναλάβει ο εξωκοινοβουλευτικός Γιώργος Γεραπετρίτης. Η Νίκη Κεραμέως φέρεται πιθανόν να μετακινηθεί από το Παιδείας στο Εσωτερικών (με αποστολή την αλλαγή του ΑΣΕΠ και με υφυπουργούς το Θοδωρή Λιβάνιο αλλά σύμφωνα και με κάποιες πηγές και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποιος έτσι κι αλλιώς συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες υπουργοποίησης με δεδομένο το πόσο ανέβηκε στην προεκλογική ατζέντα η ψήφος στην Ροδόπη). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στυλιανιδης φέρεται να είναι ο νέος υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, το πάλαι ποτέ υπουργείο Βορείου Ελλάδος δηλαδή με έδρα το κυβερνείο στη Θεσσαλονίκη.

Διάδοχος της Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας θα είναι πιθανότατα ο μέχρι πρόσφατα υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης που αυτόματα θα είναι και προϊστάμενος του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για τον αθλητισμό.