Εκλογές 2023: Με απόφαση Μητσοτάκη μεταφέρεται στον υπουργείο Παιδείας η αρμοδιότητα του Αθλητισμού και αναβαθμίζεται σε υπουργός ο πολιτικός προϊστάμενός του

O πρωθυπουργός Kυριάκος Mητσοτάκης ανακοίνωσε μια εβδομάδα πριν τις κάλπες της 25ης Ιουνίου αλλαγές στην δομή της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει, οι οποίες θα αφορούν και το υπουργείο Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, έκανε δηλώσεις στην «Real News» κάνοντας γνωστές τις ρυθμίσεις που θα ισχύουν στα υπουργεία μετά τις εκλογές, στις οποίες και τόνισε: «Οι ρυθμίσεις που θα φέρουμε, λοιπόν, θα αφορούν την οργάνωση της κεντρικής διοίκησης, την κατανομή των αρμοδιοτήτων και τη λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου. Θα υπάρξουν, επίσης, και κάποιες μετακινήσεις αρμοδιοτήτων μεταξύ υπουργείων. Έχω, ήδη, ανακοινώσει τουλάχιστον ένα νέο υπουργείο για θέματα Κοινωνικής Μέριμνας και Πολιτικής. Για την οικογένεια, το Δημογραφικό και τη Στέγαση. Μπορώ ακόμη να σας πω ότι η αρμοδιότητα του Αθλητισμού θα μετακινηθεί στο Παιδείας από το Πολιτισμού, ως διακριτό χαρτοφυλάκιο και με αναπληρωτή υπουργό».

Κατά συνέπεια, το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού πλέον περνάει στην Παιδεία, κάτι που θα βοηθησει και σε άλλα επίπεδα αφού αξίζει να σημειωθεί ότι έτσι κι αλλιώς το υφυπουργείο και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπως και η Επιτροπή Εοαγγελματικού Αθλητισμού, φιλοξενούνταν στο κτήριο του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι και όχι σε αυτο του υπουργείου Πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας. Ενδιαφέρον επίσης προκαλεί η αναβάθμιση του νέου προϊσταμένου του Αθλητισμού σε υπουργό, έστω και Αναπληρωτή, από υφυπουργός που είναι σήμερα ο Αυεγάκης ή ήταν ο Βασιλειάδης και ο Κοντονής επί ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι προηγούμενοι.