KomoRun 2023: Πρωτιά για τον Δημήτρη Αρδάλη από το Κιλκίς τόσο στον Ημιμαραθώνιο όσο και στην νυχτερινό αγώνα των 5km

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε ο 2ος Ημιμαραθώνιος Ροδόπης στην Κομοτηνή, το πρωί της Κυριακής 11 Ιουνίου, στο παλαίσιο του KomoRun και του συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ.

Πρόκειται για μια απόσταση 21 χιλιομέτρων που διένυσαν περίπου 180 δρομείς. Η διεξαγωγή του αγώνα αποτελούσε μια συνεργασία φορέων και συγκεκριμένα των Rodopi Runners, της ΠΑΜ-Θ, της ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ, του Ηρόδικου και του Δήμου Κομοτηνή,  με τη σημαντική υποστήριξη εθελοντών, του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της ΕΛΑΣ.

Πρώτος τερμάτισε μετά από περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά ο Δημήτρης Αρδάλης από το Κιλκίς, ο οποίος μάλιστα έχει συναισθηματικούς δεσμούς με την Κομοτηνή. Σε δηλώσεις του στην εφημερίσα “Χρόνος” ο Αρδάλης ενημέρωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που έτρεχε σε ημιμαράθωνιο, ενώ τερμάτισε πρώτος και στον νυχτερινό αγώνα πέντε χιλιομέτρων στην Κομοτηνή, το Σάββατο 10 Ιουνίου με ατομικό ρεκόρ.

Είναι 33 χρονών και κατάγεται από τη Γουμένισσα Κιλκίς. Μιλώντας για το συναισθηματικό δέσιμο που έχει με την πόλη της Κομοτηνής τόνισε, «σπούδαζα εδώ και ένα μέρος της καρδιάς μου και της ζωής μου είναι εδώ. Έκανα τέσσερα χρόνια φοιτητής και εννέα μήνες στρατό στην Κομοτηνή, οπότε το συνδύασα ως εκδρομή ώστε να θυμηθώ τα παλιά μου μέρη».

Μιλώντας για την συνολική διαδρομή, ανέφερε ότι η διαδρομή ήταν «normal» δυσκολίας, που ωστόσο είχε ανηφόρες και κατηφόρες, με “σύμμαχο” την ωραία φύση. Ο ίδιος στοχεύει σε πανελλήνιους και διασυλλογικούς αγώνες στο μέλλον, ενώ έμεινε ευχαριστημένος από την όλη διοργάνωση.