Βραβεύσεις ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής: Ποιος είναι ο Θανάσης Μαργαρίτης

Ο «θρυλικός» Θανάσης Μαργαρίτης συμπληρώνει την τριάδα των βραβεύσεων του υποτομέα πετοσφαίρισης κατά την διάρκεια του Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης.

Πρόκειται για τον θρυλικό προπονητή της Εθνικής Ομάδας το 1987, που οδήγησε την Ελλάδα στη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιτυχια της, την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γάνδης.

Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του:

  • Γεννήθηκε στην Αθήνα , σπούδασε Φυσική Αγωγή με ειδίκευση το Volley Ball. Διετέλεσε Καθηγητής στο Κολλέγιο Αθηνών για 33 χρόνια ενώ κατά τα τελευταία 10 χρόνια ήταν υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής των Γυμνασίων Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού.
  • Διετέλεσε επί 5 χρόνια Καθηγητής Volley στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών.
  • Αγωνίστηκε ως παίκτης σε Πανελλήνιο και Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας – και σε όλες τις Εθνικές Ομάδες επί 11 συνεχή χρόνια πραγματοποιώντας 125 διεθνείς συμμετοχές.
  • Με την προπονητική ασχολήθηκε από το 1971, με πολλά και αξιοσημείωτα αποτελέσματα ως κοουτς ομάδων της Α1 Ανδρών και Γυναικών. Με δική του καθοδήγηση, η εθνική ανδρών πέτυχε τη μεγαλύτερη διάκριση του ελληνικού Volley κατακτώντας την 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1987.
  • Είναι κάτοχος διπλώματος διεθνούς σχολής προπονητών ανωτάτου επιπέδου, ενώ διετέλεσε επί 2 χρόνια μέλος της Επιτροπής Προπονητών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Volley.
  • Από το 2009 μέχρι το 2010 , σαν μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, ήταν επικεφαλής της Ανάπτυξης του αθλήματος σε όλη τη χώρα και παράλληλα υπεύθυνος Εθνικών αναπτυξιακών ομάδων Εφήβων και Παίδων και από το 2016 έως τον Μάρτιο του 2021 μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης της Ε.Ο.ΠΕ
  • Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Volley του Πανερυθραϊκού βοηθώντας στη διάδοση και εξάπλωση του αθλήματος κυρίως στα νέα παιδιά.