Μπαράζ Πρωταθλητών ΕΠΣ: Βαριά ήττα για το Ν. Σιδηροχώρι από την Ευκαρπία με την Νίκη να πανηγυρίζει τρίτη σερί άνοδο! (+photos)

Σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον η Νίκη Ευκαρπίας επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της και επικράτησε με 5-0 της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου με πρωταγωνιστή τον Κώστα Κώστα και κατέκτησε την τριτη σερί άνοδο από την τρίτη κατηγορία Θεσσαλονίκης (Β’ ΕΠΣΜ) στην Γ’ Εθνική.

Η ομάδα του Γιάννη Καμπουρίδη μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα στο 2′ ο Μπικιάρης μετά από φάση διαρκείας σούταρε από καλήν θέση αλλά ο Ζαχαράκης που έκανε ντεμπούτο στα μπαράζ έδιωξε εντυπωσιακά. Η πίεση συνεχίστηκε με τον Κώστα στο 15΄με δυνατό σουτ αλλά τεχνικό σουτ εκτός περιοχής να ανοίγει το σκορ ανακουφίζοντας τους γηπεδούχους που ήθελαν απαραίτητα το τρίποντο.

Με την σέντρα η Δόξα απείλησε όταν ο Τρουπκος εντός περιοχής σούταρε φαλτσαριστά μην ανησυχώντας τον Πρετσι. Στο 22′ και πάλι ο Κώστας με δυνατό σουτ παλι εκτός περιοχής αιφνιδίασε τον Ζαχαράκη που δεν αντέδρασε σωστά με το 2-0 να είναι γεγονός, Ο Ζαχαράκης στο 27′ εδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μποζίδη, αλλά ο Κώστας και παλι με νέο σουτ βολίδα έκανε το 3-0 και σε ένα σχεδόν τέταρτο χατ τρικ, φτάνοντας τα 7 τερματα στα μπαράζ.

Η Δόξα στο 29′ απείλησε με τον Κομισόπουλο και στο 32′ με τον Γιώτη με τον Πρέτσι να κρατά το μηδέν από τότε που έκατσε κάτω από τα γκολποστ. Η Νίκη παρά τις δυο αλλαγές της Δόξας συνέχισε να πιέζει απείλησε με τους Μποζίδη και Ανδρεάκο με τον Σουλίδη από ασίστ του Μποζίδη στο 42΄με κοντινή προβολή να κάνει το 4-0.

Στο β’ μερος ο ρυθμός επεσε οι δυο προπονητές χρησιμοποίησαν νέα παιδιά που δεν είχαν πάρει χρόνο συμμετοχής με τον Μποζίδη στο 66΄να κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ζαχαράκη και να διαμορφώνει ο ίδιος το 5-0. Η Δόξα προσπάθησε για το γκολ της τιμής με μια κεφαλιά του Τρούπκου στο 68′ και με τον Σαπαλίδη που έφυγε στην αντεπίθεση απέφυγε τους αντιπαλους του αλλά ο Πρέτσι έπεσε και κράτησε το σκορ στο τελικό 5-0.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε την ομάδα της Ευκαρπίας που έφτασε τους 10 βαθμούς μαθαίνοντας την ισοπαλία στην Αμμουδιά και την νίκη του Ορέστη, στην… Γ’ Εθνική με τρίτη σερί άνοδο εκτός εαν στον αγώνα στην Αμμουδιά ηττηθεί με έξι γκολ διαφορά από τον αδιάφορο Ηρακλή πράγμα αδύνατο.

Από την άλλη η σεζόν ολοκληρώθηκε άσχημα για την νεανική ομάδα του Ν. Σιδηροχωρίου του Σπύρου Κουτσουγιάννη με μόλις ένα βαθμό στα μπαράζ, ωστόσο με αρκετές εμπειρίες από τα δύσκολα αυτά παιχνίδια και με πίστη ότι του χρόνου θα είναι πιο έτοιμοι επιστρέφοντας εκ νέου πρωταθλητές σε αυτή την απαιτητική μίνι διοργανωση.

Οι διαιτητές από την ΕΠΣ Λάρισας, Νίτσας, Μίχος και Βαλιώτης ήταν καλοί σε εύκολο αγώνα χωρίς δύσκολες φάσεις.

ΝΙΚΗ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ (Καμπουρίδης): Πρετσι, Ανδρεακος, Συμιγδαλας, Σάββας, Πεχλιβανιδης, Γολιδοπουλος, Μπικιαρης, Κωστας, Μποζιδης, Σουλιδης, Ρανδζης. Αγωνίστηκαν στο β΄μερος οι Γεωργοπουλος, Τομπουλιδης, Κανιος, Ζαλιδας και ο Νίκος Σιββας που σε λίγες ημέρες γίνεται 16 ετών.

ΔΟΞΑ Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Κουτσογιάννης): Ζαχαράκης, Χατζηπαπαθεοδωρίδης, Κάρλος, Σίνης (46′ Κρικελάς), Κούτας, Τρούπκος (70′ Σαπαλίδης), Μπερμπερίδης (32′ Συμεωνίδης), Κατσαούνης, Κομισόπουλος (32′ Λεοντίδης), Σκουτελιάς, Γιώτης.