Μπαράζ Πρωταθλητών ΕΠΣ: Στη Γ’ Εθνική από σήμερα (και) η Νίκη Ευκαρπίας – Θα είναι αντίπαλος Πανθρακικού, Αβάτου και Ορέστη

Μετά τον Ορέστη Ορεστιαδας που με τη νίκη του εξασφάλισε μαθηματικά την άνοδο στην Γ’ Εθνική, μια προσεκτική ανάλυση δείχνει ότι και η Νίκη Ευκαρπίας έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Η πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Μακεδονίας αν και κόντρα σε όλες της προβλέψεις στην Θεσααλονίκη, με την πεντάρα επί του Νέου Σιδηροχωρίου έφτασε τους 10 βαθμούς. Εναν βαθμό πίσω της βρίσκονται Αρης Πετεινού και Δόξα Βώλακα. Τελευταία αγωνιστική οι δυο αυτές ομάδες παίζουν μεταξύ τους, άρα είναι αδύνατο να την προσπεράσουν και οι δύο.

Η Νίκη Ευκαρπίας την τελευταία αγωνιστική παίζει στις Σέρρες με τον αδιάφορο πλέον Ηρακλή Αμμουδιάς, που δεν έχει καμία ελπίδα ανόδου. Είναι προφανές ότι εκεί θα πάει για να κερδίσει, αλλά ακόμα και αν χάσει, δεν χάνει το εισιτήριο της ανόδου. Γιατι στο αλλο ματς το πολύ μια ομάδα θα την προσπεράσει και μια θα μείνει από κάτω της.

Στο σενάριο που η Νίκη Ευκαρπίας χάσει στην Αμμουδιά και έρθουν ισόπαλοι ο Αρης Πετεινου και η Δόξα Βώλακα, τότε θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία στους 10 βαθμους. Σε αυτήν ωστόσο και πάλι η Νίκη Ευκαρπίας ευνοείται, με βάση όσα προβλέπει ο ΚΑΠ στις ισοβαθμίες.

Συγκεριμένα ο ΚΑΠ προβλεπει:

Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων για τις θέσεις της παρ. 4 του παρόντος άρθρου, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με τα ακόλουθα, κατά σειρά, κριτήρια:
i. το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες (μόνο στην περίπτωση διπλών αγώνων).
ii. τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες (μόνο στην περίπτωση διπλών αγώνων).
iii. τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
iv. την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
v. την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων

Με δεδομένο ότι σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα οι αγωνες ειναι μονοι και όχι σε δυο γυρους μέσα-εξω, ξεχναμε τα δυο πρωτα κριτηρια ισοβαθμων των μεταξυ του ματς και παμε στην διαφορά τερμάτων. Εκει όπου ήδη η Νίη Ευκαρπίας υπερέχει των Πετεινού και Βώλακα, αφού είναι στο +7 ενώ ο Πετεινός στο +5 και ο Βώλακας μολις στο +1. Για να βρεθεί κάτω και απο τους δύο (και με δεδομενο οτι η διαφορά αυτών δεν θα αλλάξει αφου το υποθετικο σεναρι θέλει να φερνουν ισοπαλια), θα πρέπει η Ευκαρπία να χάσει με τουλάχιστον έξι γκολ διαφορά. Πράγμα απίθανο.

Συνεπώς, η Νίκη Ευκαρπιας μπορεί απο τωρα να πανηγυρίζει την άνοδό της στην Γ΄Εθνική, όπου βάσει γεωγραφικών κριτηρίων θα βρει τον Πανθρακικό, τον Αρη Αβατου αλλά και τον Ορέστη Ορεστιάδας με τον οποίο διασταυρώθηκε στα μπαράζ αυτό, καθώς και όποιον μεταξυ τω Αρη Πετεινού και Δόξας Βώλακα ανέβει.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ
ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΤΕΡΜΑΤΩΝ:
2. Νίκη Ευκαρπίας 10 (9-2)
3. Άρης Πετεινού 9 (9-4)
——————————————-
4. Δόξα Βώλακα 9 (8-7)