Ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ έπαιξαν οι μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής με τη βοήθεια τελειόφοιτων του ΤΕΦΑΑ

Ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ είχαν την ευκαιρία να παίξουν οι μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής στο πλαίσιο ημερήσιας εκδρομής που πραγματοποίησαν στις εγκαταστάσεις του Πανθρακικού Σταδίου της πόλης, ενώ γνώρισαν και παραδοσιακούς χορούς με τη συνδρομή φοιτητών του Τμήματος ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ.

Η πρακτική άσκηση των τεταρτοετών φοιτητών του τμήματος στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς ήταν η τελευταία μέρα φοίτησής τους, δείχνοντας στην σχολική κοινότητα πως μπορεί να διανθίσει μία εκπαιδευτική εκδρομή με αθλοπαιδιές.

Στην αρχή έγινε επίδειξη ενός παραδοσιακού χορού από την Κρήτη (πεντοζάλι) για να δουν οι μαθητές κάτι μακρινό, όπως ανέφερε ο καθηγητής και υπεύθυνος της πρακτικής άσκησης του ΤΕΦΑΑ Μιχάλης Πολυτσάκης. Κατόπιν ακολούθησε η εκμάθηση τοπικών χορών και η υλοποίησή τους.

Σειρά είχαν στη συνέχεια αθλοπαιδιές με μίνι τουρνουά μπάσκετ, ποδοσφαίρου και βόλεϊ με τη συνδρομή φοιτητών από την εκάστοτε ειδικότητα.

Οι φοιτητές έχουν στήσει μόνοι τους με υπεύθυνους τομέων την υλοποίηση των αθλητικών δράσεων και εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως η χρονιά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο. «Οι φοιτητές ανταποκρίνονται πλήρως στα καθήκοντα ενός καθηγητή Φυσικής Αγωγής» ανέφερε ο υπεύθυνος καθηγητής.

Ο διευθυντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Μαρίνος Κωνσταντινίδης ανέφερε πως «είναι αγωνίσματα που αρέσουν στα παιδιά και τα χαίρονται» και ευχαρίστησε τους φοιτητές και το τμήμα ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ καθώς όπως δήλωσε δίνουν κάθε χρόνο πολύ όμορφο χρώμα στην σχολική χρονιά, αποκομίζοντας εμπειρίες αμφότεροι.