LIVE και LIVE STREAMING ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης: ΑΟ Βιστωνίδας – Ορφέας Ξάνθης

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την εξέλιξη στον τελικό του Κυπέλλου της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης που φέρνει ως αντιπάλους τον ΑΟ Βιστωνίδας και τον Ορφέα Ξάνθης.

Καλησπέρα! Από αυτήν την ανάρτηση θα παρακολουθήσουμε μαζί την εξέλιξη στον μεγάλο αγώνα του τελικού του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης ανάμεσα στον ΑΟ Βιστωνίδας και τον Ορφέα Ξάνθης, που διεξάγεται στο γήπεδο του ΑΟΞ.

Ώρα 16:30 Ο 44ος είναι ο σημερινός τελικός του Κυπέλλου Ξάνθης, αλλά ο 43ος αγώνας που θα διεξαχθεί, αφού πρόπερσι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η διοργάνωση λόγω της πανδημίας ενώ προ τριετίας ολοκληρώθηκε αλλά με… κλήρωση, η οποία ανάδειξε νικητή τον Ορφέα Ξάνθης.

Ώρα 16:36 Τον Ορφέα Ξάνθης που είναι ο πολυνίκης του θεσμού, αφού μαζί με αυτήν έχει 11 κατακτήσεις (1998, 1999, 2003, 2004, 2007, 2009, 2010, 2011, 2012, 2019, 2020) και φιλοδοξεί φέτος να φτάσει μια ντουζίνα σε 17 τελικούς.

Ώρα 16:41 Σε αντίθεση με τον Ορφέα Ξάνθης, η Βιστωνίδα με αυτό το όνομα έχει μόλις μία κατάκτηση, η οποία ήρθε το 2008 στα πέναλτι με αντίπαλο την Ασπίδα Ξάνθης. Ωστόσο στην πραγματικότητα, όπως θυμίζει στο αφιέρωμά της η Ξάνθη Sport του «πρύτανη» της ξανθιώτικης αθλητικής δημοσιογραφίας Στέλιου Γιαλαμίδη, έχει άλλους τρεις τίτλους ως… Δόξα Ξάνθης (το 2000 2-1 στην παράταση την Αναγέννηση, το 2001 κερδίζοντας με 1-0 τον Ορφέα και το 2005 μετά το 3-2 επί του Απόλλωνα Διομήδειας).

Ώρα 16:46 Το ζευγάρι του φετινού τελικού έχει αναδειχθεί κατά συνέπεια άλλες δυο φορές στο παρελθόν με μοιρασμένους τους τίτλους. Το μακρινό 2001 είχε επικρατήσει η τότε Δόξα Ξάνθης και νυν Βιστωνίδα με 1-0 του Ορφέα ενώ το 2009 ήταν ο Ορφέας που νίκησε την Βιστωνίδα με 5-3 στα πέναλτι, με αμφότερες τις ομάδες τότε να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.

Ώρα 16:50 Για να προκριθεί στον τελικό η Βιστωνίδα χρειάστηκε να δώσει τρεις αγωνες. Στην πρώτη φάση κληρώθηκε με τον Κεραυνό Π. Κατραμίου και προκρίθηκε στα χαρτιά, καθώς η αντίπαλος δεν φρόντισε να γραφτεί στο Μητρώο της ΓΓΑ. Ακολούθως νίκησε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Ξάνθης με 2-1, επίσης εκτός έδρας τον Κεραυνό Λευκόπετρας με 3-1 και τελος στον ημιτελικό του ουδέτερου γηπέδου των Κιμμερίων τον Φίλιππο Δροσερού με 3-0.

Ώρα 16:55 Ο Ορφέας Ξάνθης από την άλλη, έδωσε μόνο δύο παιχνίδια για να προκριθεί στον τελικό, αφού βάσει προκήρυξης πέρασε μπάι τους δυο πρώτους γύρους λόγω της Γ’ Εθνικής. Την περασμένη εβδομάδα στον πρόωρο τελικό απέκλεισε με 2-1 τον Άρη Αβάτου, έτερη ομάδα της Γ’ Εθνικής, ενώ στον ημιτελικό στο ουδέτερο του Κουτσού επικράτησε εύκολα με 5-1 της περσινής φιναλίστ Ελπίδας Γενισέας.

Ώρα 17:01 Το αήττητο σερί του σε τελικούς Κυπέλλου θέλει να διευρύνει ο Πάρης Κοτόπουλος. Μέχρι στιγμής έχει δύο τρόπαια με τον Άρη Αβάτου και έναν πέρσι με τον Άρη Πετεινού. Με την Βιστωνίδα θέλει να φτάσει στο “καρέ” κυπέλλων και μάλιστα με τρίτη διαφορετική ομάδα, και συνολικά τα εννέα τρόπαια στην καριέρα του. Λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ώρα 17:06 Ο Σουκρή Ογλού Σουκρή παρά το γεγονός ότι λόγω φόρτου εργασίας δεν μπόρεσε να βοηθήσει το τελευταίο διάστημα την ομάδα του, είναι ο μοναδικός που έχει πανηγυρίσει το κύπελλο και με τον ΑΟ Βιστωνίδας (2008) αλλά και με τον Ορφέα Ξάνθης (και μάλιστα τέσσερις φορές). Είναι επίσης ξεχωριστό το γεγονός ότι όσες φορές έχει πάει σε τελικό (6 συνολικά) είναι πάντα με τους… νικητές, έχοντας μάλιστα κατακτήσει το τρόπαιο με τρεις διαφορετικές ομάδες (ΑΟΒ, Ορφέας, Άρης Αβάτου).

Ώρα 17:11 Ο αρχηγός του Ορφέα Ξάνθης Λάζαρος Μαυρόπουλος θα βρεθεί στον 9ο τελικό της καριέρας του έχοντας όλες του τις συμμετοχές με τους κιτρινόμαυρους πανηγυρίζοντας 6 φορές την κούπα.

Ώρα 17:16 Πριν την έναρξη του αγώνα θα υπάρξουν σύντομες ομιλίες του προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου Γιάννη Παπατζή και του νεοεκλεγέντος προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης Γιάννη Δαλακούρα, ενώ θα βραβευθεί η οικογένεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Σάκη Ψωμά που έφυγε πριν εναμισι χρόνο από τη ζωή και τον Στράτο Μονδρινό. Αναλυτικά το πρόγραμμα του τελικού με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ώρα 17:21 Η ενδεκάδα του Δημητρη Καρυδη για την Βιστωνίδα: Μανιάς, Τολμίδης, Μπαμπούρης, Σαμαράς, Μαμαλίκατζης, Κεσκινίδης, Μετετζιδης, Τζεβελέκης, Κοτόπουλος, Κιολεϊδης και Αγγελίδης

Ώρα 17:23 Η ενδεκάδα του Μπάμπη Χατζημεστή για τον Ορφέα Ξάνθης: Γεωργιάδης, Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Καλαϊτζόπουλος, Σωτηράκογλου, Ιωαννίδης, Κουκουρίγκος, Μελισσόπουλος, Κουτσός και Πασχαλάκης

Ώρα 17:27 Διαιτητής του φετινού τελικού Βασίλης Ουζουνίδης, ο οποίος θα έχει ως βοηθούς τους Γ. Χρυσέλη και Δανδανόπουλο ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Φεράτογλου. Παρατηρητής διαιτησίας στον τελικό ορίστηκε ο Βέργος Χαλβατζής.

Ωρα 17:33 Ο τελικός θα μεταδοθεί και σε Live Streaming από το κανάλι του Sports-Addict στο Youtube και μπορείτε να τον δείτε στον παρακάτω player.

Ωρα 17:36 Με καθυστερηση μερικων λεπτων παμε για την σέντρα

1′ Σέντρα στο παιχνίδι, πρώτο σφύριγμα από τον ρέφερι Βασίλη Ουζουνίδη

15′ ‘Ενα δεκάλεπτο αγώνα χωρίς καποιο τερμα.

26‘ Κιτρινη ο Κατρανίτσας για τον Ορφέα Ξάνθης.

30′ Παραμένει το μηδέν

37΄Κίτρινη ο Κουτσός για τον Ορφέα Ξάνθης.

38′ Ανεκμετάλλευτο ένα μακρινό φαουλ για την Βιστωνίδα.

40′ Η Βιστωνίδα στεκεται πολύ καλά και κρατάει το μηδεν στα μετόπισθεν.

44′ Φαουλ του Κατρανίτσα στην μικρή περιοχή αλλά η μπαλα καταλήγει πολύ άουτ από τον Μελισσόπουλο.

45′ Ημίχρονο. Σε ένα μέτριο αγώνα σχεδόν όλα είναι μηδέν στον τελικό της Ξάνθης, Αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου ΑΟ Βιστωνίδας – Ορφέας Ξάνθης 0-0

Ώρα 18:33 Τιμήθηκαν στο ημίχρονο οι Βασίλης Καραγκιοζης και Γιάννης Ρούφος καθως και η μικροβιολόγος Γλυκερία Κατσαντριδου.

Ώρα 18:35 Ο Ρουφος που βραβεύθηκε, πριν 14 χρονια μετείχε στον προηγούμενο τελικο των δυο ομάδων το 2009 που κριθηκε στα πεναλτι, τοτε υπερασπιζοταν ομως τα γκολποστ της Βιστωνιδας και ήταν ηττημένος.

Ώρα 18:39 Ετοιμες οι δυο ομάδες για την σέντρα με την Βοιστωνίδα σε αυτήν.

46′ Σέντρα στο β’ μερος.

48′ Πρώτη κίτρινη για την Βιστωνίδα με τον Μπαμπούρη

52′ Από ωραία μπαλιά του Ιωαννίδη ο Πασχαλάκης απο πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

54′ Πιέζει ο Ορφέα Ξάνθης.

58′ Ωραια προσπάθεια του Πάρη Κοτόπουλου στο πλάγια κέντρο ξεφεύγειμαπό τους αντιπάλους του αλλά η μπαλιά που έξυπνα προσπαθεί να περάσει στον Κιολείδη κόβεται από την άμυνα του Ορφέα.

64′ Σουτ του Ιωαννίδη από κοντά η μπαλα πέρασε άουτ

66′ Ζήτησε αλλαγή ο αρχηγός της Βιστωνίδας Ιορδανης Κιολείδης στην θέση του ο Ρομπης.

67′ Αλλαγές για τον Ορφέα Ξάνθης. Δυο μαζεμενες. Εξω Ιωαννίδης και Σωτηράκογλου και μέσα Τσακαλος και Λάζαρος Παπαδόπουλος

70′ Ο Αραμπατζης στην θέση του Αγγελίδη

72′ Γκοοοοοοοολ ο Ορφεας Ξάνθης. Σκόρερ ο Κουκουριγκος. Απο κορνερ Κατρανιτσα και λαθη της άμυνας της Βιστωνίδας, ο Κουκουριγκος με δυνατο σουτ ανοιξε το σκορ λιγότερα απο 20 λεπτά πριν το φινάλε. ΑΟ Βιστωνίδας – Ορφέας Ξάνθης 0-1

81′ Ο Τσαπατώλης στην θέση του Μετεντζίδη

83′ Εξω ο Μελισσόπουλος με τον 16χρονο Μπογιατζίδη να κάνει ντεμπούτο σε ένα τείκό με τον Ορφέα Ξάνθης

88′ Φάουλ από τα πλάγια για την Βιστωνίδα αλλά από την εκτέλεση του Τζεβελεκη ο Ουζουνιδης καταλόγισε φάουλ του Κεσκινίδη στην μικρη περιοχή.

90+3′ Διπλή αλλαγή για Ορφέα. Εκτός ο Πασχαλάκης, μέσα ο τραυματίας αρχηγός Λάζαρος Μαυρόπουλος για να σηκώσει το κύπελλο, μέσα ο τραυματίας επίσης αρχηγός Βασίλης Καραγκιόζης στην θέση του σκόρερ Κουκουριγκο.

90+4′ Λήξη αγωνα! Δίκαιος νικητής ο Ορφέας και κυπελλούχος για 12η φορά, κόντρα στην μαχητική Βιστωνίδα. Τελικό αποτέλεσμα ΑΟ Βιστωνίδας – Ορφέας Ξάνθης 0-1