ΕΠΣ Θράκης: Η πορεία της Ελπίδας Σαπών προς τον τελικό Κυπέλλου

Έξι αγώνες χρειάστηκε να δώσει η Ελπίδα Σαπών για να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης.

Αρχικά, κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο κόντρα σε Ατσάλι Αρχοντικών και Κομψάτο Πολυάνθου.

Στην πρεμιέρα επικράτησε με 0-1 μέσα στα Αρχοντικά, ενώ την 2η αγωνιστική είχε ρεπό. Την πρόκριση υπέγραψε με νίκη με το ίδιο σκορ (1-0), κόντρα στον Πολύανθο, πανηγυρίζοντας την είσοδο στα προημιτελικά του θεσμού.

Στη φάση των «8» κληρώθηκε με τον Ορφέα Στρύμης και πήρε προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι και πάλι με το αγαπημένο της 1-0. Στον επαναληπτικό κατάφερε για τέταρτο σερί ματς να κρατήσει το μηδέν στην εστία και με νίκη με σκορ 0-2 προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Εκεί, κληρώθηκε με την Αναγέννηση Παγουρίων, η οποία είχε αφήσει εκτός σε ματς-θρίλερ την περσινή φιναλίστ Δόξα Γρατινής. Στο πρώτο παιχνίδι πήρε προβάδισμα πρόκρισης και πάλι με σκορ 0-1, για τέταρτη φορά σε πέντε ματς.

Η δεύτερος ημιτελικός ήταν συναρπαστικός, με τα Παγούρια να επικρατούν με σκορ 0-1, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Το ίδιο σκορ έμεινε και στην παράταση, με την Ελπίδα Σαπών να πανηγυρίζει την πρόκριση στα πέναλτι με ήρωα τον γκολκίπερ Νταφόπουλο, που έπιασε ένα πέναλτι και σκόραρε αυτό που έστειλε την ομάδα του στον τελικό μετά από 11 χρόνια