Δημοσίευμα – έκπληξη για ύστατη προσπάθεια από Μπιλ Πάπας να… πουλήσει τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθη στα Πηγάδια

Μπορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα αυτό που είναι στην επικαιρότητα και απασχολεί τους περισσότερους, στο ξανθιώτικο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι να είναι οι κινητοποιήσεις που γίνονται για την επανεκκίνηση στον Ερασιτέχνη ΑΟΞ και οι εκλογές που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν την Παρασκευή, όμως εξελίξεις φαίνεται να υπάρχουν και απο την πλευρά του Μπιλ Πάπας.

Σύμφωνα με «επιβεβαιωμένες πληροφορίες της xanthidaily», όπως τουλάχιστον αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας, ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη, ο ελληνοαυστραλός Βασίλης Παπαδημητρίου, είναι σε επαφές με επενδυτές για την εξαγορά των εγκαταστάσεων. «Πιο αναλυτικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπάρχουν προχωρημένες επαφές με δύο επιχειρηματίες ο ένας απο την Θεσσαλονίκη και ο άλλος απο την Αθήνα για την εξαγορά των γηπεδικών εγκαταστάσεων στα Πηγάδια», αναφέρει το δημοσίευμα.

Αυτό που δεν αναφέρει το δημοσίευμα είναι το πώς θα γίνει αυτό, όταν τόσο οι εγκαταστάσεις στα Πηγάδια όπως και συνολικά τα περιουσιακά στοιχεία του Μπιλ Πάπας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών του στην ΠΑΕ Ξάνθη, έχουν δεσμευθεί από την Αρχή για το Ξέπλυμμα Μαύρου Χρήματος. Εάν ωστόσο ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος, πράγματι όλα είναι πιθανά, αφού ακόμα η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία δεν έχει καν κηρυχθεί σε πτώχευση με ευθύνη του Ερασιτέχνη.

Το Xanthi FC Arena αλλά και το προπονητικό με τα βοηθητικά γήπεδα και τα γραφεία της ομάδας αποτελούν περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ Ξάνθη και μια ανώνυμη εταιρεία μπορεί να προχωρήσει σε πώληση αυτών των ακινήτων, εφόσον είναι ενεργή. Τυπικά η ΠΑΕ Ξάνθη δεν έχει κηρυχθεί σε πτώχευση, αφού η διοίκηση Σιδέρη του Ερασιτέχνη ουδέν έπραξε προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως είχε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να πράξει μετά την παρέλευση εξαμήνου από την οριστική απόσυρση του συλλόγου από τις επαγγελματικές κατηγορίες, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του μητρικού συλλόγου (που θα κινδυνεύσει να βρεθεί με μεγάλα χρέη στο μέλλον, αν ποτέ επιχειρηθεί η επιστροφή στην Super League 1 και 2).

«Επιθυμία του ελληνοαυστραλού είναι να βρεθεί κάποιος που θα δεχθεί να πληρώσει μόνο το χρέος της ΠΑΕ, το οποίο μπορεί να μειωθεί περίπου στο 1 εκατ. ευρώ, χωρίς να του ζητήσει οικονομικό αντάλλαγμα για το γήπεδο, με σκοπό να γίνει η επανεκκίνηση της ομάδας», επισημαίνει το τουλάχιστον περίεργο για την χρονική συγκυρία που βγήκε δημοσέυμα. Μάλιστα, το ευφάνταστο σενάριο προχωρά και ένα βήμα παρακάτω, καθώς αναφέρει: «Στο ενδεχόμενο να καρποφορήσει μια απο τις παραπάνω επαφές και εφόσον προχωρήσει και η ο ερασιτέχνης ΑΟΞ, είναι πολύ πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι στην ίδια κατηγορία την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν, χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε εάν σε μια τέτοια περίπτωση γίνει κάποια συγχώνευση».

Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο, να υπάρξουν δύο ΑΟΞ δηλαδή, είναι μόνο στην σφαίρα της φαντασίας αφού μετά την διάλυση της ΠΑΕ όλα τα δικαιώματα και το σήμα της ομάδας περνούν ξεκάθαρα στον Ερασιτένη. «Όπως και να έχει το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένουμε εξελίξεις και απο τις δύο πλευρές και το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ξάνθη θα απασχολήσει και πάλι την ποδοσφαιρική πιάτσα», καταλήγει το δημοσίευμα της XantiDaily.