Volley League: Επιστρέφει μετά από 12 χρόνια στον Ολυμπιακό ο Τζούριτς

Μπορεί το μυαλό όλων στον Ολυμπιακό να είναι στους τελικούς της Volley League με τον ΠΑΟΚαλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι Πειραιώτες δεν κοιτάζουν και την ερχόμενη χρονιά. Ήδη έχουν γίνει κινήσεις, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες.

Τελευταία είναι αυτή της αρχικής συμφωνίας με τον Δημήτρης (Μίταρ) Τζούριτς, έναν παίκτη που όπως όλα δείχνουν επιστρέφει στο Ρέντη μετά το 2011. Ο 34χρονος ορεστιαδίτης κεντρικός ξεκίνησε την μεγάλη του καριέρα από τις ακαδημίες του ΑΟ Ορεστιάδας την περίοδο που ο πατέρας του αγωνιζόταν στον ΑΟΟ αλλά το μεγάλο βήμα το έκανε στους «ερυθρόλευκους», με τους οποίους έπαιξε από το 2006 έως το 2011 αρχικά ως κεντρικός (καθώς διαγώνιος ήταν ο τεράστιος Μίλκοβιτς) και μετά ως διαγώνιος.

Με τους Πειραιώτες ο Τζούριτς κατέκτησε 3 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και 2 Super Cup και συνέχεια έκανε μια αξιοπρόσεκτη καριέρα. Αρχικά στην Ιταλία και την μεγάλη Τρεντίνο, μετά την Τουρκία και την Χάλκμπανκ και στην συνέχεια έφυγε για την Κορέα με εξαιρετικά μεγάλο συμβόλαιο. Επέστρεψε στην Ιταλία και σε Τρεντίνο, Πάντοβα, ενώ την περίοδο 2018-19 ήρθε και πάλι στην χώρα μας αυτή την φορά για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Μετά τον «δικέφαλο του βορρά» ο Τζούριτς πήγε σε Γαλλία και Ποϊτιέ, Ιταλία και Τρεντίνο και Σλοβενία και Λιουμπλιάνα. Από το 2021 αγωνίζεται στον Φοίνικα Σύρου και πλέον μετά από μια διετία στις Κυκλάδες, ώριμος και πατέρας πλέον, είναι έτοιμος να φορέσει και πάλι τα ερυθρόλευκα.

Οπως επισημαίνει το gazzetta, με την απόκτησή του Τζούριτς ο Ολυμπιακός ενισχύεται στο κέντρο, μια νευραλγική θέση και θα αποτελέσει ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Παγένκ που θα μείνει στο Ρέντη. Όπως θα μείνει και ο Τράβιτσα με τον Αλμπέρτο Τζουλιάνι να θέλει να έχει και πάλι στο τιμόνι τον έμπειρο πασαδόρο. Σίγουρη είναι και η παραμονή του Τζιάβρα, ωστόσο θα γίνει αναζήτηση και για δεύτερο λίμπερο (υπήρξε κρούση και σε Κοκκινάκη ο οποίος έμεινε στον ΠΑΟΚ), ενώ στον Ολυμπιακό θα παραμείνει και ο Αλεξανδρουπολίτης Ραφαήλ Κουμεντάκης, εκτός αν υπάρξει κάποια μεγάλη πρόταση από το εξωτερικό.