Γ’ Εθνική: Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε στην Καβάλα ο Ορφέας αλλά «λύγισε» από τα… δοκάρια και την διαιτησία

Αν και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο είχε δυο δοκάρια στην δυσκολότερη έδρα του πρωταθλήματος σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη μεταξύ… συγγενών και φίλων, μιας και ο κόσμος που βρέθηκε στο «Ανθή Καραγιάννη» ήταν λιγότερος παρά ποτέ στη φετινή αγωνιστική περίοδο (απόρροια της απογοήτευσης του κόσμου) ο Ορφέας Ξάνθης ηττήθηκε 3-1 από τον ΑΟ Καβάλα στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ΄Εθνικής, μετά τα αποτελέσματα της οποίας φαίνεται πως οι δυο ομάδες δύσκολα θα πετύχουν τους στόχους τους.

Όπως διαβαζουμε στο kavalapost εξαιρετικό ρυθμό είχαμε στο πρώτο ημίχρονο με τους Καβαλιώτες στο 4΄να έχουν μεγάλη ευκαιρία με τον Ρουμπιέ, ο οποίος σε τετ α τετ πλάσαρε άσχημα πάνω στον Γεωργιάδη και τον Ορφέα να απειλεί στο 5΄με ατομική ενέργεια του Ιωαννίδη, όμως το σουτ του έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του ΑΟΚ. Η Καβάλα στο 8΄με πλασέ του Καρακώστα μετά την εξαιρετική πάσα του Μπαρέττα. Στο 11′ ο πρωην επιθετικός του Πανθρακικού και της Αλεξανδρούπολης έχασε νέα κλασσική ευκαιρία όταν πέρασε τον τερματοφύλακα του Ορφέα αλλά έστειλε την μπάλα άουτ σε ανυπεράσπιστη εστία.

Οι Ξανθιώτες οι οποίοι «καίγονταν» για βαθμό ή βαθμούς έπαιξαν ανοιχτά και θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν σε μία από τις αρκετές ευκαιρίες που είχαν, στο 17΄σε δυνατό σουτ του Πασχαλάκη, όπου ο Παπαποστόλου έδιωξε με τις γροθιές σε κόρνερ και στο 21′ με αποκορύφωμα το δοκάρι του Πασχαλάκη που βγήκε απέναντι από τον Παπαποστόλου, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 28′ και άλλη ευκαιρία για τους Ξανθιώτες με τον Πασχαλάκη, ο οποίος σούταρε ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 30΄ο Παπαποστόλου μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Ιωαννίδη από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής. Ωστόσο, στο 32΄ο ΑΟΚ έφτασε και σε δεύτερο τέρμα με την μπάλα να στρώνεται στον Ρουμπιέ, έπειτα από λάθος διώξιμο των φιλοξενούμενων, και με δυνατό σουτ να «εκτελεί» τον Γεωργιάδη.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έριξαν την απόδοσή τους και δεν είχαν την ταχύτητα του πρώτου μέρους. Ο Ορφέας πήρε μέτρα στο γήπεδο και ξαναμπήκε στην διεκδίκηση της αναμέτρησης στο 52΄όταν ο Παπαποστόλου μπλόκαρε την μπάλα μετά από πάσα συμπαίκτη του με τον διαιτητή να καταλογίζει έμμεσο φάουλ και τον Μπιμπισίδη να στέλνει (άθελα του) την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-1. Μάλιστα, 3΄αργότερα οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» την ισοφάριση, αλλά ο Παπαποστόλου πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση στο τετ α τετ με τον Ιωαννίδη.  Η συνέχεια του παιχνιδιού ανήκε ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για μη καταλογισμό πέναλτι από τον διαιτητλη Παναγιωτιδη στην ανατροπή του Ιωαννίδη από τον Παπαποστόλου (79΄). Στο 1΄των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι «καρδιοχτύπησαν», βλέποντας το φαλτσαριστό σουτ του Κουκουρίγκου να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Η μπάλα όμως, ως γνωστόν …τιμωρεί, και έτσι ο ΑΟΚ «κλείδωσε» την νίκη στο 90+5΄με τον Ιορδανίδη να σουτάρει εκτός περιοχής, τον Γεωργιάδη να μην υπολογίζει σωστά και να σπρώχνει την μπάλα προς την εστία του.

Πλεον τα πράγματα δυσκόλεψαν και για τους δυο μετά τα αποτελέσματα αυτής της αγωνιστικής με τον Ορφέα να μένει στους 30 βαθμούς και στα επόμενα δυο ματς που έχει με Άβατο και Δόξα Δράμας να ψάχνει ένα μικρό θαύμα για να ανανεώσει την παραμονή του για 8η σεζόν στην Γ’ Εθνική. Από την αλλη και η Καβάλα έχοντας το μυαλό στην Χαλάστρα περιμένοντας δώρο της Χρυσούπολης, έμεινε στο -4 από τον Καμπανιακό και δύσκολα θα ανατρέψει τα δεδομένα πληρώνοντας τις γκέλες με ομάδες που μάχονται για την παραμονή όπως ο Νέστος, ο Θερμαικός, ο Αγροτικός Αστέρας και ο Βύρωνας.

Διαιτητές οι Παναγιωτίδης, Διονίδης και Παπαδόπουλος από την ΕΠΣ Θράκης (φώτο Πρωινή).

ΚΑΒΑΛΑ (Αγγελίδης): Παπαποστόλου, Μπατσαράς, Μαγκαφίνης, Βασιλόπουλος (46΄Γερογιάννης), Μπιμπισίδης, Καζαντζίδης, Καρακώστας, Βαφειάδης (86΄Παβλόφ), Ρουμπιές, Μπαρέττας (62΄Ιορδανίδης), Κατσαμάγκας

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Γεωργιάδης, Τζαμπάζ Χαλήλ, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Παπαδόπουλος, Καλαϊτζόπουλος, Ιωαννίδης, Κουκουρίγκος, Μελισσόπουλος, Τορομανίδης, Πασχαλάκης. Αγωνίστηκαν και οι Αμανατίδης, Σωτηράκογλου, Κουτσός