Γ’ Εθνική: «Αίμα και άμμος» στην Φελώνη με τον «Τσάπ» να… «σκοτώνει» τον Βύρωνα και να λυτρώνει το Άβατο!

Σπουδαία νίκη στο ντέρμπι παραμονής με τον Βύρωνα πέτυχε ο Άρης Αβάτο με το “χρυσό” τέρμα του Ευθύμη Τσάπαρη να δίνει τεράστια βαθμολογική ανάσα για τον Άρη που έκανε αποφασιστικό βήμα παραμονής μετά το πέρας της 27ης στροφής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής

Η ομάδα του Άρη Αβάτου που ήθελε οπωσδήποτε την νίκη όπως και οι Καβαλιώτες ακόμα περισσότερο, μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και έχασε μια μεγάλη φάση με τον Γκαρνέτα στο 4′ από τα αριστερά που σούταρε συρτά άουτ στα δεξιά με τον Βασιλάκη για λίγο να μην προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα, ενώ στο 9′ ένα σουτ του Αναγνωστόπουλου εκτός περιοχής πέρασε πάνω από τα δοκάρια, με τον Άρη να πιέζει ασφυκτικά παρά το βούρκο που αντιμετώπισαν οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων. Στο 19′ το Άβατο και ο Κουτσούμπας μετά από κεφαλιά ζήτησε πέναλτι σε χέρι και στο επόμενο λεπτό ο Αθανασίου έδειξε την κλάση του διώχνοντας σχεδόν στο γάμα την βολίδα εκτός περιοχής του Μουξιού. δυνατό σουτ του Μουξιού απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αθανασίου.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτη φορά στο 24′ σε αδύνατη σκαστή κεφαλιά του Πτηνόπουλου που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Άρη, ενώ στο 27′ σε αντεπίθεση του Βύρωνα ο Πτηνόπουλος απελευθερώθηκε υπέροχα από τους αμυντικούς έκανε το δυνατό συρτό σουτ αλλά ο Θεοδοσιάδης φανταστικά άπλωσε το δεξί του χέρι και άλλαξε την πορεία της μπάλας που πέρασε πάνω από το δοκάρι του. Στο 39′ από σέντρα του Παπαχρήστου ο Μουξιός αρχικά κόπηκε αλλά ο Τσάπαρης σούταρε έξυπνα ψιλοκρεμαστά προειδοποιώντας για αργότερα, Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Βύρωνας πίεσε στο 40′ είχε ένα αδύναμο σουτ με τον Σιδηρόπουλο σουτ, στο ίδιο λεπτό ο Πτηνόπουλος και πάλι έφυγε μόνος σπάζοντας το οφ σαιτ, απέφυγε τον Θεοδοσιάδη και βρέθηκε στο έδαφος από τον Θεοδοσιάδη με τον Αναστασόπουλο να δίνει συνέχεια στον αγώνα όπως και στην συνέχεια σε νέα πτώση του Δερμιτζάκη. Το εντυπωσιακό πρώτο μέρος έληξε με μια κεφαλιά άουτ του Δερμιτζάκη σε σέντρα του Τανζού.

Στην επανάληψη ο Αρης είχε ένα φαουλ αουτ με τον Τσαπαρη στο 48′ με το Άβατο να είναι άτυχο όταν στο 59′ από σέντρα από τα αριστερά του Βασιλάκη ο Μουξιός κοντρόλαρε όμορφα γύρισε εντυπωσιακά αλλά το σουτ του σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του ανήμπορου να αντιοδράσει Αθανασίου. Ο πορτιέρο του Βύρωνα κράτησε το μηδέν στο 71′ σε σουτ του Μουξιού στην κλειστή γωνία, ενω στο 72′ πάνω στην γραμμή έδιωξε ο Παπαδόπουλος την κεφαλιά κεφαλιά του Τενεκέ.

Το 1-0 θα γίνει στο 78′ με φωτοβολίδα του Ευθύμη Τσάπαρη εκτός περιοχής αφού απέφυγε τριπλάροντας δυο αμυντικούς με τον Αθανασίου να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να κάνει τίποτα. Λίγο αργότερα ο Τσάπαρης από το ίδιο σημείο είχε ένα φάουλ μόλις άουτ με τους Καβαλιώτες να προσπαθούν για την ισοφάριση αλλά τον Αντώνη Δερμιτζάκη να πιάνει αέρα ανενόχλητος αδικαιολόγητα από τους αμυντικούς σχεδόν στην μικρή περιοχή στο 88′ από φάουλ γέμισμα από το κέντρο.

Στο 92′ το σουτ εκτός περιοχής του αμαρκάριστου πάλι Παπαδόπουλου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Θεοδοσιάδης με τον Βύρωνα στο τελευταίο κυριολεκτικά δευτερόλεπτο να χάνει μοναδική ευκαιρία με τον Παύλο Δερμιτζάκη που ανενόχλητος πλαγια στην μικρή περιοχή μετά από κόρνερ σούταρε άουτ. Το τελικό σφύριγμα του Αναστασόπουλου λύτρωσε τους Ξανθιώτες που πήγαν να αυτοκτονήσουν με σωρεία λαθών και τους Καβαλιώτες σχεδόν μα αποχαιρετούν την κατηγορία αδικώντας σε ένα ακόμα ματς τον εαυτό τους.

Ο ‘Αρης έφτασε τους 35 βαθμούς με την έκτη εντός έδρας νίκη του, θέλει ακόμα 4-5 βαθμούς στα τρια ματς που απομένουν έχοντας και τις περισσότερες ισοβαθμίες με τον Θερμαικό και τον Βύρωνα και μετά το Πάσχα φιλοξενείται από τον Ορφέα Ξάνθης που παίζει το τελευταίο του χαρτί αν και οι πιθανότητές του είναι ελάχιστες. Από την άλλη ο Βύρωνας με τους 31 βαθμούς και έχοντας δυο ματς με Δόξα Δράμας εντός και Χρυσούπολη εκτός, ψάχνει ένα θαύμα πληρώνοντας και αυτός όπως και ΑΟΚ τους Καβαλιώτικους «εμφυλίους» και κυρίως την ισοπαλία με το Ορφάνι στην αρχή του 2023.

Διαιτητής ο Αναστασόπουλος που ελέγχεται για δυο πέναλτι στο α’ μερος ένα για κάθε ομάδα, έχοντας βοηθούς τους Κούρα και Τσιρωνά όλοι τους από την ΕΠΣ Χαλκιδικής.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Μπεδρελής): Θεοδοσιάδης, Παπαχρήστου, Λεωντσάκος, Τενεκές, Κουτσούμπας, Βασιλάκης (89′ Καραμανίδης), Αναστασιάδης, Αναγνωστόπουλος (72′ Κοτόπουλος, 82′ Χασάνογλου), Γκαρνέτας (72′ Αλή Ερτουρούλ), Τσαπαρης, Μουξιός

ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (Καζεπίδης): Αθανασίου, Τσερπές, Ιβανίδης, Ουζούνογλου (84′ Μπουλγκουρίδης), Καρίπογλου (58′ Λουκοβίτης), Σιδηρόπουλος, Γρ. Παπαδόπουλος, Π. Δερμιτζάκης, Αντ. Δερμιτζακης, Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού, Πτηνόπουλος