Νίκος Δώδος στο EOK Web Radio: «Να βοηθήσουμε το μπάσκετ στη Ξάνθη να αναγεννηθεί»

Η Ασπίδα Ξάνθης επικράτησε με 75-51 του Απόλλωνα Καλαμαριάς, μειώνοντας σε 1-2 τη μεταξύ τους σειρά για τα play-out του 6ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Ο προπονητής της ομάδας της Θράκης, Νίκος Δώδος, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για τη φετινή σεζόν της Ασπίδας Ξάνθης: «Για μας φέτος ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, γιατί ερχόμασταν από ένα μεταβατικό στάδιο. Δεν ήμουν στην ομάδα απ’ την αρχή, αλλά έχω παίξει στην Ασπίδα και υπάρχει και η συμπάθεια και η αγάπη μ’ αυτήν. Λόγω του χαμηλού μέσου όρου ηλικίας και με τη δυσκολία του πρωταθλήματος φέτος, σίγουρα ήταν εξ αρχής ένας πάρα πολύ δύσκολος στόχος η παραμονή. Μες στη χρονιά τα παιδιά πάλεψαν όσο μπόρεσαν για να ‘χουμε τουλάχιστον κάποιο πλεονέκτημα έδρας, κάτι που το καταφέραμε. Διασταυρωθήκαμε με τον Απόλλωνα όπου δυστυχώς ήμασταν στο 0-2, αλλά τώρα προσπαθούμε και παλεύουμε καθημερινά μες στο γήπεδο ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το “εμπόδιο”».

Για το επόμενο (09/04) παιχνίδι της σειράς, εκτός έδρας: «Βλέπουμε όλα τα παιχνίδια ένα-ένα. Χθες (05/04) κερδίσαμε σχετικά εύκολα, αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι. Την Κυριακή θα πάμε στη Θεσσαλονίκη για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, έναν εντελώς διαφορετικό Απόλλωνα, που κι αυτός εννοείται ότι θα παίξει την παραμονή του στην κατηγορία».

Για το Ανατόλια και τη Γαλάτιστα: «Το Ανατόλια και η Γαλάτιστα είναι δύο ομάδες που μέχρι τελευταία αγωνιστική «κυνηγούσαν» τα play-off. Υπήρχε μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Μιλάμε για δύο ομάδες που είναι σίγουρα τα φαβορί με όποιες ομάδες παίξουν στα play-out. Αυτό, όμως, δε μάς βάζει σε σκέψεις για το Ανατόλια ή τη Γαλάτιστα, κοιτάμε πραγματικά μόνο το επόμενο παιχνίδι που είναι «ο θάνατός σου η ζωή μου». Βλέπουμε την επόμενη μέρα και συγκεκριμένα σήμερα που έχουμε προπόνηση, μία μέρα μετά τον αγώνα».

Για το όραμα του συλλόγου: «Εννοείται ότι ο στόχος της ομάδας, ο οποίος φάνηκε εξ αρχής, είναι να παίξουν τα δικά της παιδιά και να βοηθήσουμε το μπάσκετ της Ξάνθης ν’ «αναγεννηθεί». Αυτό σημαίνει ότι, είτε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μείνουμε στην κατηγορία, είτε είμαστε σε χαμηλότερη κατηγορία, στόχος της ομάδας είναι να βάλει στο ανδρικό παιδιά απ’ τις ακαδημίες, δικά της, που ενδεχομένως να βοηθήσουν και να προχωρήσουν στο μπάσκετ. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν για ‘μας οι ακαδημίες. Δε μπορώ να μην αναφέρω το γεγονός ότι πριν 2 βδομάδες δύο παιδιά απ’ το παιδικό μας ήταν με την Εθνική σε φιλικά παιχνίδια. Γίνεται μια αξιόλογη δουλειά στις ακαδημίες, με παιδιά που θα βοηθήσουν στο μέλλον και την ομάδα μας, αλλά ενδεχομένως να πάνε και σε κάποιες άλλες ομάδες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για ‘μας και πιστεύω το κέρδος για την ομάδα».