Super League: Από μοιραίος… ωραίος ο αντικαταστάτης του Φώτη Ιωαννίδη, Σπόραρ

Σπουδαία νίκη με σκορ 0-1 πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός στο «Βικελίδης» επί του Άρη, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League.

«Χρυσός» σκόρερ ο Σπόραρ που μπήκε στην επανάληψη στην θέση του Φώτη Ιωαννίδη, παίρνοντας το αίμα του πίσω από το χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις κόντρα στον Βόλο.

Στο πρώτο μέρος δεν σημειώθηκε κάποιο γκολ. Ο Άρης μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, πάτησε περιοχή, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει κάποια ευκαιρία σε γκολ. Οι καλές φάσεις στο πρώτο μέρος ήταν λίγες. Οι πράσινοι ζήτησαν κόκκινη κάρτα στον Ουντουμπάτζο για ένα σκληρό φάουλ πάνω Κλεϊνχέισλερ στο 27′ όμως ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα και ο VAR δεν τον κάλεσε.

Στο 2ο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 60′ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε διπλή αλλαγή βάζοντας στο ματς τους Σπόραρ και Μαντσίνι αντί των Ιωαννίδη και Κλεϊνχέισλερ σε μια προσπάθεια να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. 

Στο 64ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Κουρμπέλης υπέροχα έδωσε στον Παλάσιος που έκανε μια εξαιρετική μπαλιά προς τον Σπόραρ που βγήκε τετ α τετ με τον Σιαμπάνη, πλάσαρε με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω. Ο ίδιος όμως 5 λεπτά αργότερα έβαλε τους «πράσινους» μπροστά στο σκορ.

Στο 69ο λεπτό μετά από κόρνερ του Τσέριν από τα δεξιά, ο Σάρλια πήρε την πρώτη κεφαλιά πάσα προς τον Σπόραρ ο οποίος βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι, την πέρασε πάνω από τον Σιαμπάνη με τον Ντουκουρέ να προσπαθεί να διώξει αλλά η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. 

Στα τελευταία λεπτά ο προπονητής του Άρη, Τόλης Τερζής επέλεξε να παίξει με δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης Γκρέι και Καμαρά ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει κάτι με τον Παναθηναϊκό να πατάει καλύτερα μετά το γκολ που πέτυχε.

Με τη νίκη αυτή το «τριφύλλι» ξαναέφτασε την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας στους 66 βαθμούς ενώ ο Άρης παρέμεινε στους 41.