Γ’ Εθνική: Τα πάθη του Χριστού με αναμετρήσεις μέσα στο Πάσχα! Ο… «Γολγοθας» του Απριλίου και η μάχη παραμονής και τίτλου

Ακόμα πέντε αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση του φετινού μαραθωνίου των 30 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον 1ο Όμιλο με τέσσερις από αυτές να γίνουν την περίοδο του Πάσχα σε 15 ημέρες!

Το ThrakiSportS ξεκίνησε προ εβδομάδων και μας παρουσιάζει τι αγώνες απομένουν για κάθε ομάδα ώστε να μπορεί ο καθένας να υπολογίζει ποια ομάδα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια αλλά και ποιες θα υποβιβαστούν.

Στην κορυφή όπου η μάχη φούντωσε μετά την ήττα σοκ της Καβάλας στον Εύοσμο την περασμένη αγωνιστική και με το ρεπό του Καμπανιακού αυτή την αγωνιστική η διαφορά μπορεί να πέσει στους δυο εαν η Καβάλα κερδίσει τον συμπολίτη Βύρωνα στην έδρα του.

Η Καβάλα θέλει το 5/5 στα επόμενα ματς έχοντας μόνο έξοδο στην Δράμα μετά το Πάσχα περιμένοντας στραβοπάτημα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενω και ο Καμπανιακός θέλει την σειρά του το απόλυτο 4/4 για να κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο, έχοντας να αντιμετωπίσει πάντως Χρυσούπολη, Πανθρακικό στην Χαλάστρα και Θερμαικό την τελευταία αγωνιστική.

Ρυθμιστές για τον τίτλο και την παραμονή φαίνεται να είναι οι αδιάφορες ομάδες Μηχανιώνα, Παραλίμνιο, Πανθρακικός με τους τρεις να έχουν μόνο μαθηματικές πιθανότητες για τον τίτλο αλλά με διαφορά 9, 10 και 11 βαθμών αυτό δύσκολα γίνεται, ενω και οι υποβιβασμένοι αλλά σκληροτράχηλη Αλεξανδρούπολη και Ορφάνι, εχουν να αντιμετωπίσουν πολλούς από τους ενδιαφερόμενους σε ουρά και κορυφή της βαθμολογίας.

Σε σχέση με την ουρά, τα αποτελέσματα της 25η αγωνιστικής φαίνεται να ρίχνουν το όριο σωτηρίας κάτω από τους 40 βαθμούς, με 8 ομάδες, να συνεχίζουν να παλεύουν μετά την σπουδαία νίκη του Αγροτικού Αστέρα στην Ξάνθη. Οι δυο ομάδες της Ξάνθης (Ορφέας, Άβατο) και Καβάλας (Χρυσούπολη, Βύρωνας) που ηττήθηκαν αυτή την αγωνιστική, οι δυο της Δράμας (Δόξα, Πανδραμαϊκός) και οι δυο της Θεσσαλονίκης (Θερμαϊκός, Αγροτικός Αστέρας) που έχουν και τις μικρότερες ελπίδες παραμονής θα εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητές τους.

Όπως έγινε και αυτή την αγωνιστική σε Φελώνη (Αβατο-Αγροτικος) και Δράμα (Πανδραμαικός-Ορφέας) πολλά θα κριθούν στα μεταξύ παιχνίδια αυτών των 8 ομάδων, για τις ομάδες της Θράκης στο Ξανθιώτικο ντέρμπι στο γήπεδο του ΑΟΞ ανάμεσα στον Ορφέα και τον Άρη Αβάτου, αλλά και σε αυτές που εχουν να κάνουν ένα ρεπό όπως ο Βύρωνας, ο Αγροτικός Αστέρας και ο Ορφέας δυστυχώς την τελευταία αγωνιστική. Οι ομάδες με το βαθύτερο ρόστερ θα επωφεληθούν σίγουρα αφού 4 αγωνιστικές θα γίνουν απο τις 9/4 το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι τις Κυριακή 23/4 με δυο εμβόλιμες την Μεγάλη Τετάρτη (12/4) και Τετάρτη του Πάσχα (19/4), με το πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται στις 30/4.

Τα μεταξύ ματς των 8 ομάδων που ξεχωρίζουν μέχρι το φινάλε για την παραμονή πλην του Ορφέας-Άβατο είναι τα Δόξα-Ορφέας, Νέστος-Αγροτικός, Άβατο-Βύρωνας, Άβατο Πανδραμαϊκός, Αγροτικός- Δόξα, Βύρωνας-Δόξα, Δόξα-Ορφέας, Πανδραμαϊκός-Δόξα, Νέστος-Θερμαϊκός και Νέστος -Βύρωνας.

Αναλυτικά οι ομάδες με την σειρά κατάταξης της βαθμολογίας που υπάρχει αυτήν την στιγμή και το αναλυτικό πρόγραμμα που έχει κάθε ομάδα μέχρι και το τέλος:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 25 ΑΓΩΝΕΣ)
1. ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ (52 βαθμοί- 4 αγώνες ακόμα): ρεπό, Νέστος Χρυσούπολης (εντος), Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου (εκτος), Πανθρακικός (εντός), Θερμαϊκός Θέρμης (εκτός)
——————————————–
2. ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ (47 βαθμοί – 5 αγώνες)*: Βύρων Καβάλας (εκτός), Ορφέας Ξάνθης (εντός), Πανδραμαϊκός (εκτός), Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας (εντός), Απόλλων Παραλιμνίου (εντός)

3. ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ (43 βαθμοί – 5 αγώνες)*: Ορφέας Ξάνθης (εκτός), Πανδραμαϊκός (εντός), Απόλλων Παραλιμνίου (εντος), Καβάλα (εκτός), Αρης Αβάτου (εντός)

4. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (42 βαθμοί – 5 αγώνες)*: Πανδραμαϊκός (εκτός), Πανθρακικός (εντός), Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας (εκτός), Θερμαϊκός Θέρμης (εντός), Καβάλα (εκτός)

5. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (41 βαθμοί – 5 αγώνες)*: Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου (εκτός), Απόλλων Παραλιμνίου (εκτός), Θερμαϊκός Θέρμης (εντός), Καμπανιακός (εκτός), Αγροτικός Αστέρας (εντός)

6. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (34 βαθμοί – 5 αγώνες)*: Αγροτικός Αστέρας (εκτός), Αλεξανδρούπολη (εντός), Βύρων Καβάλας (εκτός), Ορφέας Ξάνθης (εντός), Πανδραμαϊκός (εκτός)

7. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ (33 βαθμοί – 5 αγώνες)*: Απόλλων Παραλιμνίου (εκτός), Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας (εκτός), Καβάλα (εντός), Αρης Αβάτου (εκτός), Δόξα Δράμας (εντός)

8. ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (33 βαθμοί – 5 αγώνες)*: Θερμαϊκός Θέρμης (εντός), Καμπανιακός (εκτός), Αγροτικός Αστέρας (εντος), Αλεξανδρούπολη (εκτος), Βυρων Καβάλας (εντός)

9. ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (30 βαθμοί- 4 αγώνες): Ποσειδώνας Μηχανιώνας (εντός), Καβάλα (εκτός), Αρης Αβάτου (εντός), Δόξα Δράμας (εκτός), ρεπό
——————————————–
10. ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (30 βαθμοί – 4 αγώνες): Καβάλα (εντός), Αρης Αβατου (εκτός), Δόξα Δράμας (εντός), ρεπό, Νέστος Χρυσούπολης (εκτός)

11. ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (29 βαθμοί – 5 αγώνες)*: Αλεξανδρούπολη (εκτός), Βύρων Καβάλας (εντός), Ορφέας Ξάνθης (εκτός), Πανδραμαϊκός (εντός), Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας (εκτός)

12. ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ (29 βαθμοί – 5 αγώνες)*: Νέστος Χρυσούπολης (εκτός), Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου (εντός), Πανθρακικός (εκτός), Απόλλων Παραλιμνίου (εκτός), Καμπανιακός (εντός)

13. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (26 βαθμοί- 4 αγώνες): Δόξα Δράμας (εντός), ρεπό, Νέστος Χρυσούπολης (εκτός), Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου (εντός), Πανθρακικός (εκτός)

14. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ FC (12 βαθμοί – 4 αγώνες): Αρης Αβάτου (εντός), Δόξα Δράμας (εκτός), ρεπό, Νέστος Χρυσούπολης (εντός), Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου (εκτός)

15. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΦΑΝΙΟΥ (2 βαθμοί – 5 αγώνες)*: Πανθρακικός (εντός), Θερμαϊκός Θέρμης (εκτος), Καμπανιακός (εντός), Αγροτικός Αστέρας (εκτός), Αλεξανδρούπολη (εντός)