Γ’ Εθνική: Απίστευτο ματς «ροντέο» στην Ξάνθη με 4 αποβολές και «χαρακίρι» του Ορφέα στο… 105′ κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα (+photos)

Σε ματς που τελείωσε στο… 105′ αν και δεν πήγε στην παράταση και είχε πάθος, τέσσερις αποβολές, ξύλο, εισβολή οπαδών και δραματικό σασπενς στο φινάλε ο Ορφέας Ξανθης κάνοντας «χαρακίρι» στο φινάλε παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον παθιασμένο αν και νέο Αγροτικό Αστέρα μένοντας χωρίς νίκη για τέταρτο αγώνα.

Ο αγώνας στο πρώτος μέρος αν ήταν συναυλία κλασσικής μουσικής στο δεύτερο μέρος ωστόσο μετατράπηκε σε συναυλία σκληρού ροκ. Ο Ορφέας ήταν καλύτερος έχασε ευκαιρίες στο 53′ με τον Ιωαννίδη από αντεπίθεση να περνά εκτός περιοχής από αριστερά τον τερματοφύλακα Φαρμάκη να σουταρει αδύναμα προς το τέρμα, αλλά πριν ο Πασχαλακης την σπρώξει στα διχτυα να τον προλαβουν οι αμυντικοί και να διώξουν τον κίνδυνο.

Στο 59′ είχαμε την φάση που δημιούργησε την μεγάλη ένταση στην αναμέτρηση και τις δυο αποβολές. Σε σέντρα του Τορομανίδη ο Παπαδόπουλος έπεσε άτσαλα στον Φαρμάκη με τον πορτιέρο του Αγροτικού να αντιδρά και να απωθεί τον παίκτη του Ορφέα. Το τέρμα του Αγροτικού σε λίγα δεύτερα μετατράπηκε σε ροντέο και την πλήρωσαν οι Κατρανίτσας απο τον Ορφέα και ο Ξανθιώτη Νιαζίφογλου του Αστερα.

Στο 71′ ο Ορφέας έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του όταν από φαουλ από τα αριστερά κοντινό κόρνερ του Τορομανίδη που κέρδισε ο Ιωαννίδης, βρήκε το κεφάλι του Παπαδόπουλου που ωστόσο δεν την βρήκε μπάλα όπως θα ήθελε στέλνοντας την άουτ με τους Ξανθιωτες να απειλούν κυρίως με στημένα του Τορομανιδη και ενα σουτ του Παπαστεφάνου που πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ο Αστερας απείλησε όταν από σέντρα του Ζουλούμη που βρήκε τον Βασίλα αυτός εκτός περιοχής σούταρε δυνατά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Γιουργούση, που το επόμενο λεπτο έκανε λάθος εξοδο που ωστόσο δεν το πλήρωσε η ομάδα του. Στο 87′ ο Τορομανίδης μετά από πάσα του Πασχαλάκη σουταρε στην κλειστή γωνία του Φαρμάκη που έδιωξε την μπάλα, αυτη στρώθηκε και πάλι στον Τορο που σουταρε ψηλά στο τερμα κάνοντας το 1-0.

Στο 89′ ο Κοτανίδης του Αγροτικού Αστέρα χτυπά τον Ιωαννίδη αλλα΄ο διαιτητης Κωστούλας του χαρίζει την κόκκινη, κατι που δεν έκανε στο 94′ όταν ο αμυντικός του Αστερα κλώτσησε τον Ιωαννίδη και πάλι και άφησε την ομάδα του με εννιά παίκτες. Η ένταση με αψιμαχίες συνεχίστηκαν, ενώ είχαμε και ένα φίλο του Αστερα να μπαίνει στο γήπεδο και να παει προς τον Γιουργούση, αλλα τελικά φυγαδευτηκε από συνοπαδούς του.

Στο 100′ ενω η ομάδα του Ευοσμου πιεζε, σε μακρινό βολέ του Γιουργούση ο Πασχαλάκης εκλεψε την μπάλα προχώρησε μέσα στην μεγάλη περιοχή αλλά αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Τσακαλο σούταρε πάνω στον Φαρμάκη με τους παίκτες του Αστερα να γεμίζουν την μπάλα από το ένα τέρμα στο άλλο, με τον Γιουργουση να ανατρέπει άτσαλα τον Αιχμαλωτίδη και τον Κωστουλα να δίνει πεναλτι αποβάλλοντας τον έμπειρο πορτιερο. Την θέση του κατω από το τερμα πήρε ο Παπαδόπουλος, με τον Ζήση να τον νικά παρά την καλή εκτίναξη του μέσου του Ορφέα και να γραφει το τελικό 1-1 στο 105′!!!

Πλέον ο Ορφέας έφτασε τους 7 βαθμούς όσους και ο Αγροτικός Αστέρας με τις δυο ομάδες να έχεουν απουσίες μετά τις αποβολές στα παιχνίδια τους με την Αλεξανδρούπολη οι Ξανθιώτες εντός έδρας και πάλι και με τον πληγωμένο και εχθρό του από πέρυσι Πανδραμαικό στην Δραμα.

Πολλά παράπονα και από τις δυο ομάδες προς τον διαιτητή Κωστούλα από την ΕΠΣ Άρτας που ωστόσο είχε ενα πολύ δύσκολο ματς να διευθύνει. Βοηθοί ήταν οι Δριβήλας από την ΕΠΣ Αχαΐας και ο Γκιόσης από την ΕΠΣ Θράκης (φώτο από αναμέτρηση xanthi-sport και Γιάννης Τσιλιγκιρίδης).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Γιουργούσης, Χακλη Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Ιωαννίδης, Κουκουρίγκος (77′ Τσάκαλος), Μελισσόπουλος (91′ Καλαϊτζόπουλος), Τορομανίδης (93′ Σουκρήογλου Σουκρή), Πασχαλάκης

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Δανδίκας): Φαρμάκης, Φετεινίδης, Κοτανίδης, Αιχμαλωτίδης, Νιαζιφογλου, Κωτσούλας (82′ Φρονιμόπουλος), Κάλλιας, Πέριτς (76′ Νίκος), Ζηση, Ζουλούμης, Βασίλας