Απάντηση Φανουράκη για τον ΑΟΞ: «Οταν οι ίδιοι οι διοικούντες δεν έχουν έρθει να ζητήσουν βοήθεια από τον Δήμο, εμείς τι να κάνουμε;»

Με αφορμή την ανάρτηση του ThrakiSportS για την συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβουλιο σε σχέση με τον ΑΟΞ μετα από παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Πασχάλη Λύρατζη, ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης απέστειλε στο ThrakiSportS την πλήρη τοποθέτησή του.

Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας τον λόγο κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ουσιαστικά δεν απέκλεισε κάποια πολιτική παρέμβαση από τον Δήμο Ξάνθης σε πολιτικό επίπεδο, αλλά πρόσθεσε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να ζητηθεί από την διοίκηση της ομάδας και κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Ακόμα ανέφερε ότι δεν είναι το Δημοτικό Συμβούλιο αυτό που θα κρίνει που πήγαν τα 12-13 εκατ. ευρω που αποδεδειγμένα ξόδεψε ο Μπιλ πάπας, ούτε αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν χρέη. Αναλυτικά, στην παρέμβασή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και αναπληρωτής δημάρχου Μανώλης Φανουράκης ανέφερε τα εξής:

Κύριε Λύρατζη, γνωρίζετε ότι ο Δήμος Ξάνθης, σαν Δημοτικό Συμβούλιο όλοι, έχουμε την υποχρέωση και ο καθένας ξεχωριστά σαν οντότητα και σαν πρόσωπο, να συμπαραστέκεται και να είναι δίπλα στην ομάδα. Σε καμία περίπτωση όμως τα Δημοτικά Συμβούλια όταν υπάρχει μια Ανώνυμη Εταιρεία δεν μπορούν ούτε να συμμετέχουν ούτε να χρηματοδοτούν ομάδες.
Υπάρχει ένας μεγαλομέτοχος εδώ δυο χρονια ο οποίος αποδεδειγμένα έχει ξοδέψει πάνω από 12 – 13 εκατ. ευρώ, την διαχειριση των οποίων ούτε θα την κρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο ούτε θα κρίνει το Δημοτικό Συμβουλιο αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν χρέη, αν η ομάδα έχει φτάσει σε μια κατάσταση που έχει φτάσει εδω.
Σίγουρα όλους μας θλίβει η εικόνα της ομάδας, θεωρώ ότι δεν υπάρχει άνθρωπος εδω μέσα που να μην θλίβεται, αλλά δυστυχως όταν η ίδια η ομάδα, οι ίδιοι οι διοικούντες δεν έρχονται σε επαφή να ζητήσουν κάτι από τον Δήμο, αν μπορεί να κάνει κάτι σε πολιτικό επίπεδο ή σε πολιτική παρέμβαση, ο Δήμος τι μπορεί να κάνει;
Αλλά γνωρίζετε όλοι ότι ο νόμος και ειδικά ο Αθλητικός Νόμος και ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση τους Δημους να συμμετέχουν σε Ανωνυμες Εταιρείες».