Αποχαιρετά την Κομοτηνή και τα γήπεδα της Ροδόπης με 30 γκολ για τον Πειραιά ο Γιάννης Στριγκώνης! Το συγκινητικό αντίο του…

Μετά από μια γεμάτη τετραετία με πολλά γκολ κοντά στα 30, αλλά κυρίως ωραίες στιγμές αν και λόγω Covid έχασε αρκετές ο Πειραιώτης επιθετικός Γιάννης Στριγκωνης αποχαιρέτησε την πόλη με το πέρας των σπουδών του στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Ο 23χρονος (γεννημένος 8/3/1999) επιθετικός ξεκίνησε από τον ΑΟ Κορυδαλλού πριν πάει για 2,5χρόνια στην Δόξα Σώστη πετυχαίνοντας 22 τέρματα, και στην συνέχεια συνέχισε στον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων όπου πήραν και την άνοδο στην σεζόν που διακόπηκε αποτομα λόγω Covid. Επέστρεψε στην Α’ Πειραιά και συνέχισε στους Νέους Ευγένειας (2 γκολ) και επέστρεψε στην συνέχεια στην Ροδόπη για να πάρει το πτυχίο του όπου με τα Αρχοντικά είχε μια καταπληκτική σεζόν με 14 γκολ και 11 ασιστ. Πλέον θα συνεχίσει στην Αττική και ήδη έχει αρκετές προτάσεις γιατί οι περισσότερες ομάδες αναζητούν παίκτες που να σκοράρουν και ο Στριγκώνης ξέρει να το κάνει καλά.

Μάλιστα έστειλε στο ThrakisportS συγκινημένος ένα κείμενο αποχαιρετώντας τα φοιτητικά του χρόνια και ευχαριστώντας όλους όσους τον βοήθησαν στα γήπεδα της Ροδόπης:

Κομοτηνή, η πολη που έζησα περίπου 4 χρόνια λογω covid, που αγάπησα σαν φοιτητής και θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή και πραγματικά δεν θα ξεχάσω ποτέ μου για όλα έζησα και το πόσα μαθήματα πήρα περνώντας ο χρόνος και τα χρόνια. Έτσι όσον αφορά την πόλη που αγάπησα ως φοιτητής, την Κομοτηνή, με το Πανεπιστήμιο τις φιλίες, τις αξέχαστες στιγμές και όλα τα συναφή, εκείνο το στοιχείο που έδωσε χρώμα στις αναμνήσεις μου είναι οι στιγμές που έζησα στο τοπικό ποδόσφαιρο της Θράκης. Πραγματικά, όταν αφήνεις τα κλειδιά του σπιτιού σου, όπου πέρασες τα μεταβατικά χρόνια της ενηλικίωση, καταλαβαίνεις, πως φεύγοντας, ο χρόνος σε αγγίζει στον ώμο και σου λέει ‘’μικρέ σταματάς να είσαι μικρός και γίνεσαι άντρας .

Σε αυτά τα 4 χρόνια ήμουν τυχερός, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με πολλούς καλούς ανθρώπους, γνώστες του αθλήματος του ποδοσφαίρου. Από την πρώτη στιγμή που έμπαινα στα αποδυτήρια με αγκάλιαζαν, με στήριζαν και με βοηθούσαν να γίνω πρώτα από όλα καλύτερος άνθρωπος και ύστερα καλύτερος αθλητής.

Για αυτο λοιπόν Θέλω να ευχαριστήσω τον γιατρό Στράτο Μυλωνά και τον κόουτς Σάκη Δανίδη που με την Δόξα Σωστή κάναμε καλή δουλειά και αυτό φάνηκε στο γήπεδο με φοβερές εμφανίσεις. Τον κύριο Δελιγκιόζη που σε μια σημαντική και περίεργη φάση για εμενα με στήριξαν σε μεγάλο βαθμό με τον Βασιλη Κελεσίδη οπου και στο τελος πανηγυρίσαμε και μια σημαντική άνοδο για την ομάδα του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων. Την ακαδημία του ΠΑΟΚ όπου με βοήθησε στα πρώτα μου βήματα του να γίνω προπονητής σε παιδιά και με δίδαξε πολλά πράγματα για το τι εστι παιδαγωγός, δάσκαλος και αλλα πολλά σημαντικά πράγματα.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ΓΙΑ ΟΛΑ τους συμπαικτες μου τον πρόεδρο του Ατσάλιου Αρχοντικών Κεμάλ Σακαλή τον οποίο τον αισθάνομαι σαν αδελφό μου και τον ανερχόμενο, ταλαντούχο προπονητή και πάνω από όλα φίλο Στράτο Κυρανούδη οπου φέτος με βοήθησαν στο να κανω μια παρα πολύ καλή σεζόν η οποία θα μου μείνει αξέχαστη για παρα πολλούς λόγους όπως και τον Θανάση Πατερέλλη που με έπεισε να υπογράψω τότε με τα Αρχοντικά και δεν το μετάνιωσα. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλες τις ομάδες και την ακαδημία του ΠΑΟΚ και ελπίζω να πετύχουν κάθε τους στόχο την νέα χρονιά και κάθε νέα χρόνια που έρχεται .