Γ’ Εθνική: Νέο μπάχαλο μετά την απόφαση «Πόντιος Πιλάτος» του CAS! Δικαίωσε ηθικά τις ομάδες αλλά όχι και ουσιαστικά!!!

Νέο μπάχαλο στα εθνικά πρωταθλήματα και κατά βαση στην Γ’ Εθνικη αλλά και την Super League 2 μετά την απόφαση του CAS να δικαιώσει μεν τις ομάδες που είχαν προσφυγει σε αυτό και να ζητήσει να τους δοθούν οι βαθμοί που τους είχαν αφαιρεθεί, αλλά παράλληλα να προσθέτει ότι ουσιαστικά δεν γίνεται αποδεκτό να ανατραπεί η επικύρωση της (λάθος πλέον) βαθμολογίας γιατί δεν ζητήθηκε κάτι τέτοιο!

Ετσι η απόφαση του CAS αναφορικά με την προσφυγή που είχαν καταθέσει τόσο η Κοζάνη όσο και η Λευκίμμη κατά της ΕΠΟ και του Μακεδονικού μάλλον μπέρδεψε αντί να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η ουσία είναι ότι πλέον ανοίγεται ενα νέο θρίλερ, όλοι εμφανίζονται δικαιωμένοι και εν τέλει η Ομοσπονδία θα περιμένει το σκεπτικό της απόφασης ώστε στη συνέχεια να ζητήσει και την γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας για να καταλάβει τι ακριβώς εννοεί το CAS. Καθώς κανείς δε κατάλαβε.

Η ουσία είναι ότι η Λευκίμμη σύμφωνα με το CAS χρησιμοποίησε καλώς τον Εβρίτη ποδοσφαιριστή Ανδρέα Θεοδωράκη΄στο ματς με τον Μακεδονικό, από την στιγμή που δεν είχε πειθαρχική τιμωρία. Υπενθυμίζεται ότι ο Μακεδονικός έκανε ένσταση, πήρε εν τέλει το ματς στα χαρτιά και η Λευκίμμη τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς, επειδή κατά την Εφέσεων κακώς χρησιμοποίησε τον Θεοδωράκη που είχε αναγραφεί σε φύλλο αγωνα ότι ο ακούμπησε στο μέτωπο και απώθησε τον διαιτητή στον αγωνα με τον Μέγα Αλέξανδρο αλλά δεν κατέγραψε ποινή – κάρτας ή τιμωρία εναντίων του. Με εκείνους τους τρεις βαθμούς στα χαρτιά ο Μακεδονικός αναδείχθηκε πρωταθλητής προσπερνώντας την Κοζάνη και εν τέλει στα μπαράζ πέτυχε την άνοδο στην SL2, ενώ η Λευκίμμη εν τέλει υποβιβάστηκε στο τοπικο.

Ενω λοιπον το CAS δικαιώνει την Λευκίμμη, λέει ότι κακώς της αφαιρέθηκαν οι βαθμοί και ζητάει να της επιστραφούν, απορρίπτει το αίτημα αυτοί να προστεθούν στον τελικό πίνακα βαθμολογίας που έχει ήδη επικυρωθεί και έτσι αφενος να ανέβει σε θέση πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού η Λευκίμμη, αφετέρου να πέσει εκτός πρωτιάς ο Μακεδονικός αφού κανονικά αυτή θα έπρεπε να πάει στην Κοζάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες το CAS εκδίδει αυτήν την απόφαση γιατί τα σωματεία δεν ζήτησαν ρητώς την μη επικύρωση της βαθμολογίας. Πλέον το μπαλάκι περνά στην ΕΠΟ, με τα σενάρια για αναδιάρθρωση που γράφτηκαν στο ThrakiSportS εδώ και μέρες, ενόψει και προεκλογικής περιόδου, να έχουν και πάλι φουντώσει:

“1. Η έφεση της Λευκίμμης ενάντια στον Μακεδονικό επικυρώνεται μερικώς.2. Το ίδιο ακριβώς και για την περίπτωση της Κοζάνης
3. Η απόφαση 33/2022 της ΕΠΟ της 10ης Μαίου 2022 αντικαθίσταται από τα παρακάτω:α) Η έφεση του Μακεδονικού ενάντια στην Λευκίμμη απορρίπτεται.β) Στο παιχνίδι μεταξύ Μακεδονικού και Λευκίμμης δεν επιβάλλεται ποινή στην Λευκίμμηγ) Δεν θα πρέπει να αφαιρεθούν βαθμοί από την Λευκίμμηδ) Δεν θα πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο στην Λευκίμμη
4.Η αίτηση της Λευκίμμης για εφαρμογή του άρθρου 20 της ΕΠΟ με την οποία λαμβάνει την 6η θέση, με 33 βαθμούς, θεεωρείται μη-αποδεκτή.
5. Η αίτηση της Κοζάνης (πρώτη θέση, 47 βαθμοί) θεεωρείται μη-αποδεκτή.
6. Το κόστος της (νομικής) διαιτησίας θα διανεμηθούν και θα επικοινωνηθούν ξεχωριστά στην Λευκίμμη, στην Κοζάνη, στον Μακεδονικό και στην ΕΠΟ.
7. Η κάθε πλευρά θα πρέπει να αναλάβει τα δικά της δικαστικά έξοδα (και γενικά έξοδα) που δημιουργήθηκαν από τις εφέσεις αυτής της διαιτησίας.
8. Όλα οι υπόλοιπες αιτήσεις για απαλλαγή που έχουν υποβληθεί, απορρίπτονται.
5 Ιουλίου 2022
Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο.
Jose Juan Pinto Sala: Aποκλειστικός διαιτητήςAlejandro Naranjo Acosta: Κατά περίσταση γραμματέας”.