Super League 2: Κλείδωσε το μπαράζ ανόδου και θα βρει απέναντι στους αντίπαλους πάγκους δύο πρώην συνεργάτες στον Πανθρακικό

Η ζωή στον αθλητισμό παίζει τα μεγαλύτερα παιχνίδια και ένα από αυτά είναι και οι τελικοί ανόδου της Super League 2 που θα φέρουν στα περίφημα μπαράζ ως αντιπάλους προπονητές δύο ανθρώπους που είναι κάτι παραπάνω από αδέρφια, οι οποίοι ανάμεσα στις ομάδες με τις οποίες έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν ως προπονητικό δίδυμο είναι και ο Πανθρακικός.

Οι δυο Βορειοελλαδίτες προπονητές (Καβαλιώτης ο πρώτος, Θεσσαλονικιός ο δεύτερος) οδήγησαν στον τίτλο τη Βέροια στο Βορρά και τον Λεβαδειακό στο Νότο αντίστοιχα, εξαργυρώνοντας την υπεροχή και τη σταθερότητα των ομάδων τους στα δυο γκρουπ της κατηγορίας. Ωστόσο όπως προβλέπει η προκήρυξη του φετινου πρωταθλήματος, μόνο ένας από τους δυο θα πανηγυρίσει την απευθείας άνοδο.

Οι δύο άνδρες συνδέονται με στενή φιλία από το μακρινό 2002. Τότε εντοπίζεται η αρχή της σχέσης τους, όταν ο πρώτος είχε ποδοσφαιριστή τον δεύτερο, στον Ατσαλένιο, από το 2002 ως το 2006. Εκεί συνεργάστηκαν για πρώτη φορά ως τεχνικό δίδυμο, με τον Παύλο Δερμιτζάκη προπονητή και τον Γιάννη Ταουσιάνη παίκτη και ταυτόχρονα βοηθό του και το 2007, όταν ο Παύλος Δερμιτζάκης αποχώρησε μετά απο μια πενταετία στην ομάδα, ο Ταουσιάνης ήταν αυτός που πήρε την θέση του στην ομάδα του ΠΟΑ. 

Τον Ιανουάριο του 2011 οι δρόμοι του Παύλου Δερμιτζάκη και του Γιάννη Ταουσιάνη ενωθηκαν ξανά με τον πρώτο να πέρνει για άμεσο βοηθό του στον Αστέρα Τρίπολης στη Super League τον δεύτερο. Στη συνέχεια δούλεψαν και πάλι μαζί έχοντας τους ίδιους ρόλους στον Πανθρακικό τη σεζόν 2012-2013 και πάλι στη Super League, ενώ τον Μάιο του 2013 βρέθηκαν και πάλι μαζί όταν ο Παύλος Δερμιτζάκης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ και αποχώρησαν μαζί τον Οκτώβιο από τους “ασπρόμαυρους”.

Ακολούθησε στις αρχές του 2014 ο Εργοτέλης που ανέλαβε ο Παύλος Δερμιτζάκης στη θέση του Χουάν Φεράντο παίρνοντας και πάλι μαζί του βοηθό τον Γ. Ταουσιάνη και όταν αυτός έφυγε ο Γ. Ταουσιάνης ανέλαβε τον ρολο του πρώτου προπονητή στους “κιτρινόμαυρους”, σε δύο διαφορετικές περιόδους μέσα στη σεζόν. Και εκεί τελείωσε η κοινή πορεία τους ο Γιάννης Ταουσιάνης αποφάσισε να προχωρήσει μόνος του τον δρόμο του.

Αυτός ο δρόμος έβγαλε τον Ταουσιανη στα ανοικτά, παραλίγο τέτοιο καιρό πέρυσι να πάρει μια ιστορική άνοδο με τον Εργοτέλη αποφασίζοντας φέτος να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του διεκδικώντας μια θέση ανόδου με τον Λεβαδειακό. Τα ίδια χρόνια ο  Δερμιτζάκης επέστρεψε στους πάγκους, ανέλαβε την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του πετυχαίνοντας την επιστροφή της στις επαγγελματικές κατηγορίες και με την Βέροια φιλοδοξεί να διεκδικήσει ακόμα μεγαλύτερο come back στην Super League 1.

Δερμιτζάκης και Ταουσιάνης, δάσκαλος και μαθητής, θα βρεθούν αντιμέτωποι στα μπαράζ της 8ης και της 15ης Μαΐου. Δύο άνθρωποι που βρέθηκαν μαζί σε πέντε (!!!) διαφορετικές ομάδες και τους οποίους ακόμα και γενέθλια τους παραλίγο να συμπέσουν, αφού τους χωρίζουν μεν 3 χρόνια αλλά και όλις 2 ημέρες! Με διαφορά 48 ωρών και τριών χρόνων ο Παύλος Δερμιτζάκης είναι πρεσβύτερος (γεν. 1969) έναντι του Γιάννη Ταουσιάνη (γεν. 1972).

Σε λίγες ημέρες ο ένας από τους δύο είτε θα πανηγυρίσει μια μεγάλη άνοδο, είτε θα διεκδικήσει μια δεύτερη ευκαιρία σε νέο μπαράζ με την προτελευταία ομάδα της SL1. Δυο 90λεπτα με με αναμνήσεις δυο ολόκληρων δεκαετιώνγια δυο άτομα που για σχεδόν 15 χρόνια ήταν ένα σώμα, μια ψυχή και ένα μυαλό και των οποίων ο κοινός δρόμος τους έφερε μια δεκαετία πριν και στην Κομοτηνή.