Ήταν και τότε Μεγάλη Δευτέρα: 11 χρόνια από τον τραγικό χαμό του Μπάγιο Αντεφέμι στην άσφαλτο της Εγνατίας Οδού

Ήταν 18 Απριλίου του 2011, μια μέρα σαν και αυτήν, ακριβώς σαν και αυτήν, Μεγάλη Δευτερα και τότε, αλλά 11 χρόνια πριν. Ξεκινούσε η Μεγάλη Εβδομάδα Και λίγο πριν το μεσημέρι έσκαγε σαν βόμβα στην Ξάνθη αλλά και σε όλη την Ελλάδα η είδηση ότι είχε χάσει τη ζωή του ο Ολουμπάγιο Αντεφέμι σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Εγνατία Οδό.

Εκτός από έναν ικανότατο ποδοσφαιριστή ο ΑΟΞ έχανε και έναν εξαίρετο άνθρωπο με σπουδαίο χαρακτήρα, αναφέρεται σχεδόν κάθε χρόνο στις ανακοινώσεις της ΠΑΕ, με την υπόμνηση ότι «το βροχερό πρωινό της Μ. Δευτέρας τότε, έχει μείνει για πάντα χαραγμένο στις μνήμες των ανθρώπων της Ξάνθης εξαιτίας του τραγικού συμβάντος».

Φέτος ωστόσο η σχετική ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί ακόμα (απογευματινές προς βραδινές ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές) αν και η επέτειος συμπίπτει με το γεγονός ότι όπως και τότε, η συγκεκριμένη ημερομηνία συμβαίνει να είναι Μεγάλη Δευτέρα.

Ο Μπάγιο μπορεί να αποτέλεσε μέλος της ομάδας για μόλις μία σεζόν (2010-2011) και να είχε μόλις 24 συμμετοχές και 2 γκολ στο πρωτάθλημα της Super League, ωστόσο είχε ήδη προλάβει να αποκτήσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ξανθιωτών, με το ήθος, τον επαγγελματισμό του, το χαμόγελό του και την θετική του αύρα.

Θυμηθείτε παρακάτω το περσινό εκτενές αφιέρωμα του ThrakiSportS αλλά και την προπέρσινη αποκάλυψη ότι η ΠΑΕ Ξάνθη χρωστάει ακόμα χρηματα στους κληρονόμους του αδικοχαμένου άσσου της και τα εγγράφει κάθε χρόνο στους ισολογισμούς της, αλλά δεν μπορεί να τους τα δώσει γιατί… δεν μπορεί να τους βρει.