ΕΠΣ Θράκης: «Έσπασαν» καρδιές στον Μίσχο, «χαμόγελα» οι Πόντιοι! Έπαιξαν για την ιστορία τους στο Κόσμιο

Σέ ένα παιχνίδι που έσπασαν καρδιές με αγωνία σε δυο γήπεδα σε Μίσχο και στην ΕΚΤΕΝΟΠΟΛ, ο γηπεδούχος Αετός Μίσχου με γκολ που δέχτηκε στο 93′ με πέναλτι, υποβιβάστηκε στην διαφορά τερμάτων με τον Πόντο Κομοτηνής αφού ηττήθηκε σε ένα συγκλονιστικό ματς με 2-3 στο φινάλε της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης.

Ο Αετός έπαιζε για δυο αποτελεσματα, την νικη αλλά του αρκούσε και η ισοπαλία για να κερδίσει το εισιτήριο της παραμονής στην Α κατηγορία, ομως ο ΠΑΟΚ Κοσμιου τίμησε την μεγάλη ιστορία του που έχει στην Ροδόπη και αν και βαθμολογικά αδιάφορος έκανε την ανατροπή σε 1-2 και με το γκολ στο 93′ με πέναλτι, «έριξε» τον Μίσχο.

Την ίδια ώρα σε ματς που τελέιωσε νωρίτερα οι παίκτες του Πόντου Κομοτηνής κέρδισαν 3-2 τον Πόντο Θρυλορίου και σε ένα τρίλεπτο από «κηδεία» υποβιβασμού που είχαν με το γκολ της ισοφαρισης του Αετού βρέθηκαν σε γλέντι παραμονής.

Έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι για κάθε αποτέλεσμα με τον Αετό μόλις στο 2′ με μακρινό φαουλ του Κιουτσουκ Χουσειν να ανοίγει το σκορ, αφού η μπάλα έφυγε από τα χέρια του τερματοφύλακα Μοραλη του Κοσμίου. Ωστόσο στο 16′ ο Κουτσουρόπουλος με πλασέ έκανε το 1-1 αποτέλεσμα που ακόμα κρατούσε τον Αετό στην Α’ κατηγορία. Στο 36′ το σουτ του Αδηλ Μπερκε το απέκρουσε ο Μόραλης με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται 1-1.

Το δευτερο μέρος ήτν δραματικό, στο 50′ ο Μισχος πίεσε με τον Μουσταφα Ισμαήλ να πιανει καλό σουτ αλλά η μπάλα να βρισκει σε σώματα και να καταλήγει κόρνερ. Στο 62′ ο Παρταλης με σουτ έδωσε και παλι το προβάδισμα στο Κόσμιο που έκανε την ανατροπή γκολ που πανηγυριστηκε περισότερο στην ΕΚΤΕΝΟΠΟΛ αφού και ο Πόντος κέρδιζε το Θρυλόριο. Το γκολ έφερε νευρικότητα στον Αετό και στο 70′ και στο 78′ οι φιλοξενουμενοι είδαν 2 φορες την μπαλα στο δοκάρι του Ταουσάν μετά από σουτ του Ντεμερτζιδη. Το τελευταιο τρίλεπτο ήταν συναρπαστικό με αγωνια σε δυο γήπεδα. Στο 90′ ο Τσαμη Τζονη με υπέροχο πλασε από τα πλάγια έκανε το 2-2 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς γκολ που χάριζε την σωτηρία στον Μίσχο. Στο 93 όμως ο Παρας που λίγο νωρίτερα πέρασε ως αλλαγή, με ωραία εκτέλεση πέναλτι μετά από ανατροπή από τον Ταουσάν διαμόρφωσε το τελικό 2-3 στέλνοντας στην Β’ κατηγορία τον Αετό και διατηρώντας τον Πόντο Κομοτηνής στην Α’ ΕΠΣ Θράκης.

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Δρακιδης, Γιασαρης και Κελεσιδης

ΑΕΤΟΣ ΜΙΣΧΟΥ: Ταουσαν Γιουκσελ, Μερτ, Λουκιδας, Χαμζα Εμρέ, Δημοπουλος(56′ Τσαμη Τζονη), Ιμπραμ Μουλεζιμ, Νεαζη Αλή, Μαναβ (80′ Δελης), Μουσταφα Ισμαηλ, Κιουτσουκ Χουσειν,  Αδηλ Μπερκε

ΠΑΟ ΚΟΣΜΙΟΥ: Μοραλης, Ηλιοπουλος, Παισιος (12΄Μαρουντας), Βουλγαριδης, Ζουμπιαδης, Λαζαριδης, Τζαμπαζιδης, Ματζιουνης, Ντεμιρτζιδης, Παρταλης, Κουτσουροπουλος (89′ Παρας)