Αποκάλυψη: Χρέος σχεδόν 70.000 ευρώ της ΠΑΕ Ξάνθη στην οικογένεια Αντεφέμι αλλά… δεν βρίσκει κληρονόμους να τα δώσει

Ήταν 18 Απριλίου του 2011, σαν σήμερα εννέα χρόνια πριν, Μεγάλη Δευτέρα τότε, όταν έχανε την ζωή του ο Ολουμπάγιο Αντεφέμι σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Εγνατία Οδό.

Εκτός από έναν ικανότατο ποδοσφαιριστή ο ΑΟΞ έχανε και έναν εξαίρετο άνθρωπο με σπουδαίο χαρακτήρα, αναφέρεται σχεδόν κάθε χρόνο στις ανακοινώσεις της ΠΑΕ, με την υπόμνηση ότι «το βροχερό πρωινό της Μ. Δευτέρας τότε, έχει μείνει για πάντα χαραγμένο στις μνήμες των ανθρώπων της Ξάνθης εξαιτίας του τραγικού συμβάντος».

Η είδηση του θανατηφόρου τροχαίου σκόρπισε την θλίψη στην Ξάνθη, καθώς ο Αντεφέμι μπορεί να αποτέλεσε μέλος της ομάδας για μία σεζόν (2010-2011) και να είχε 24 συμμετοχές και 2 γκολ στο πρωτάθλημα, ωστόσο είχε ήδη προλάβει να αποκτήσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ξανθιωτών, με το ήθος, τον επαγγελματισμό του, το χαμόγελό του και την θετική του αύρα.

Αυτό που ωστόσο δεν είναι γνωστό και αποκαλύπτει σήμερα το ThrakiSportS είναι ότι αρκετά χρόνια μετά από εκείνο το τραγικό τροχαίο, η ΠΑΕ Ξάνθη εξακολουθεί (ή τουλάχιστον εξακολουθούσε σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα επίσημα στοιχεία της ΠΑΕ) να… χρωστάει στην οικογένεια του Μπάγιο Αντεφέμι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που αποτελούσε μέρος του συμβολαίου του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ποσό της τάξεως των 60.000 ευρώ που έκτοτε, με τους τόκους, πλησιάζει (αν δεν έχει ξεπεράσει πλέον) τις 70.000 ευρώ. Η ΠΑΕ Ξάνθη έχει αναγνωρίσει από την πρώτη στιγμή αυτό το χρέος της προς τον αποβιώσαντα ποδοσφαιριστή της και την υποχρέωση που πηγάζει από την οφειλή αυτή, που αφορά το συμβόλαιό του προτού αποβιώσει.

Ωστόσο το ποσό αυτό δεν είχε πληρωθεί, τουλάχιστον μέχρι τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθη, αλλά για το γεγονός αυτό δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη. Σύμφωνα με όσα πληροφορείται το ThrakiSportS, το προξενείο της Νιγηρίας δεν είχε ορίσει τους κληρονόμους του αποβιώσαντος ποδοσφαιριστή ώστε να μπορέσει να καταβληθεί σε αυτούς το ποσό της οφειλής.

Η ΠΑΕ Ξάνθη, που σε γενικές γραμμές διακρίνεται για την συνέπειά της απέναντι στις οικονομικές της υποχρεώσεις, θεωρεί όχι απλά συμβατική αλλά και ηθική της υποχρέωση την αποπληρωμή αυτού του χρέους. Για αυτό και όχι απλά δεν έπαψε ποτέ να το αναγνωρίζει, αλλά σταθερά το εμφανίζει στις Λοιπές Βραχυπρόθεσμες Υποχρεώσεις της, με την ελπίδα ότι σύντομα θα μπορέσει το ποσό αυτό να πάει στους νόμιμους κληρονόμους του «Μπάγιο».