Γ’ Εθνική: «Τρελή» ένσταση για συμμετοχή… μη τιμωρημένου Εβρίτη ποδοσφαιριστή! Ο Μακεδονικός πάει να «κλέψει» το πρωτάθλημα από την Κοζάνη και να «ρίξει» την ΑΕΛ

Το μπάχαλο στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της χώρας συνεχίζεται και μετά τις συνεχείς αναβολές στον 1ο όμιλο όπου περιμένουμε δικαστική απόφαση από την ΕΠΟ, στα δικαστήρια της ελληνικής ομοσπονδίας προσέφυγε και ο Μακεδονικός που αυτοκτόνησε την τελευταία αγωνιστική στην Κέρκυρα και θέλει να πάρει με πλάγιο τρόπο το πρωτάθλημα και την θέση της Κοζάνης στα μπαράζ ανόδου της Super League2, αν και μετά το ματς εξέδωσαν συγχαρητήρια ανακοίνωση προς τους πρωταθλητές.

Συγκεκριμένα ο Μακεδονικός των Θάνου Τοπούζη και Φειζή Χάσάνογλου, κατέθεσε ένσταση εις βάρος της Λευκίμμης για παράνομη συμμετοχή του Εβρίτη Ανδρέα Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με το corfucorner και τον προπονητή της Λευκίμμης Παναγιώτη Κορομπόκη που μίλησε στο City of Primo 106.1. ο Εβριτης μέσος δεν ήταν τιμωρημένος από την ΕΠΟ στην λίστα που της έστειλε πριν το ματς με τον Μακεδονικό.

Το σωματείο της συμπρωτεύουσας, λοιπόν, κατέθεσε ένσταση στην ΕΠΟ, υποστηρίζοντας ότι ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Ανδρέας Θεοδωράκης, δεν είχε το δικαίωμα ν’ αγωνιστεί στο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι. Ο εν λόγω παίκτης, στον αγώνα της Λευκίμμης με τον Μέγα Αλέξανδρο στην Ημαθία, την περασμένη Κυριακή, είχε αναφερθεί στις παρατηρήσεις του Φ.Α. ότι εξύβρισε τον … διαιτητή Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο, σε ματς που οι Φαίακες τελείωσαν με 8 παίκτες. Αυτό, όπως ισχυρίζεται ο Μακεδονικός, επισύρει τιμωρία του Θεοδωράκη, άρα την Τετάρτη έπαιξε αντικανονικά. Γι’ αυτό και οι βορειοελλαδίτες προσέφυγαν στην Ομοσπονδία, αποσκοπώντας να τους κατακυρωθεί το παιχνίδι με 0-3 «στα χαρτιά» και να κατακτήσουν αυτοί την 1η θέση στον Όμιλο.

Η κίνηση αυτή του Μακεδονικού, δυσαρέστησε σε τεράστιο βαθμό τους ανθρώπους της «Βασίλισσας», αλλά ταυτόχρονα θορύβησε αφάνταστα και την Κοζάνη, που πριν από δύο μέρες πανηγύρισε την κατάκτηση του Πρωταθλήματος κι ετοιμάζεται για τα μπαράζ ανόδου στην Super League 2.Την υπόθεση, βεβαίως, παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ο Μέγας Αλέξανδτος Τρικάλων Ημαθίας, καθότι εάν και εφόσον δικαιωθούν οι Θεσσαλονικείς, τότε αυτός θα σωθεί και θα υποβιβαστεί η ΑΕΛ.

Το CORFUCORNER.GR επικοινώνησε με διοικητικό στέλεχος του σωματείου της νότιας Κέρκυρας, το οποίο μας εξέφρασε την αισιοδοξία του και την πεποίθησή του ότι η ένσταση του Μακεδονικού θ’ απορριφθεί. Όπως μας επισήμανε, την περασμένη Δευτέρα που η ΕΠΟ κοινοποίησε στην ΑΕ Λευκίμμης τις ποινές από το ματς με τον Μέγα Αλέξανδρο, αναφέρονταν κανονικά οι κόκκινες κάρτες των Πουλημένου, Κωστακιώτη, Πανταζή και Τσολάκη, ενώ για τον Θεοδωράκη αναγράφονταν στο e-mail πως είχε απλά παρατηρηθεί με κίτρινη. Άρα, αφού η διοργανώτρια αρχή δεν τον είχε τιμωρήσει για την συμπεριφορά του απέναντι στον ρέφερι, είχε το δικαίωμα συμμετοχής την Τετάρτη, επομένως η προσφυγή της ομάδας της συμπρωτεύουσας δεν έχει υπόσταση και θα πρέπει να πέσει στο κενό.

Στο μεταξύ, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης METROPOLIS 95,5 ο γνωστός δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον δικηγόρο του Μακεδονικού, Λάκη Σημαιοφορίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι υποβλήθηκε ένσταση κι έκανε λόγο περί ιδιάζουσας περίπτωσης.

«Καταθέσαμε ένσταση και αφορά τον αγώνα του Μακεδονικού εναντίον της Λευκίμμης. Είναι μια ιδιαίτερα ένσταση και είπα ότι αν ξεπεραστεί ένα μικρό νομικό σημείο θα γίνει δεκτή. Είναι ένα σημείο λεπτό που συναντάμε καθημερινά στις υποθέσεις γιατί οι κανονισμοί της ΕΠΟ είναι αμφιλεγόμενοι και ασαφείς.

Θα έπρεπε να μην χρησιμοποιήσει τον παίκτη εφόσον αναγράφεται στις παρατηρήσεις. Επικαλούμαστε τη διάταξη κατά την οποία η συμμετοχή θεωρείται μη νόμιμη καθώς ο ποδοσφαιριστής με βάση τα δεδομένα ήταν αυτοδίκαια τιμωρημένος. Θα έπρεπε να μην τον επιλέξει καθόλου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η άγνοια του κανονισμού δεν νοείται και δεν μπορεί να την επικαλεστεί κανένας.

Όταν ένας παίκτης δέχεται κόκκινη, η ομάδα του γνωρίζει ότι δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει. Η διάταξη λέει ότι δεν χρειάζεται να δεχθεί κόκκινη. Η αναφορά στις παρατηρήσεις δημιουργεί την υποχρέωση στην ομάδα να γνωρίζει τους κανονισμούς και να μην τον χρησιμοποιήσει. Αν γίνει δεκτή, το ματς πάει στον Μακεδονικό και θα είναι πρωταθλητής».

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που ο Μακεδονικός κερδίσει την ένσταση θα κερδίσει 3-0 ά.α. το παιχνίδι με τη Λευκίμμη και παράλληλα την 1η θέση στον 2ο όμιλο και το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου.
Πλην του Μακεδονικού κερδισμένος από μια τέτοια εξέλιξη βγαίνει και ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων, ο οποίος θα παραμείνει στην κατηγορία στη θέση της Λευκίμμης, η οποία χωρίς το τρίποντο της νίκης επί του Μακεδονικού υποβιβάζεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σημαιοφορίδης.

Θα αναμένουμε, έτσι, την εκδίκαση της υπόθεσης, κάτι που -σύμφωνα με δημοσιεύματα- θα συμβεί πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη (14/4). Στην περίπτωση δικαίωσης των Θεσσαλονικέων, θεωρείται δεδομένο ότι οι Λευκιμμιώτες θ’ ασκήσουν έφεση.