Δυο νέα τμήματα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και την κατασκευή νέας Πανεπιστημιούπολης εξήγγειλε στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας

Για την ίδρυση νέων τμημάτων Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή και Ψυχολογίας στο  Διδυμότειχο ενημέρωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για τα ΑΕΙ, Άγγελος Συρίγος.

Συγκεκριμένα για το Τμήμα Εργοθεραπείας ενημέρωσε απλώς πως έχει «απώτερο στόχο να αγκαλιάσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο  Θράκης και όλη την Περιφέρεια». Για το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο δήλωσε πως «θα στηρίξουμε και με άλλα μέτρα το Δημοκρίτειο. Θα δημιουργηθεί Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο», ενώ για την πανεπιστημιούπολη στην ίδια πόλη τόνισε ότι «έχει εντοπιστεί η περιοχή όπου θα χτιστεί η νέα Πανεπιστημιούπολη Διδυμοτείχου και με τη βοήθεια της περιφέρειας εκπονούνται ήδη οι σχετικές μελέτες».

Για το Τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα είπε πως τα σοβαρά προβλήματα άρχισαν να εντοπίζονται «όταν έγινε πανεπιστημιακό τμήμα το 2019. Μετά το 2019 υποχρεωτικώς όλοι οι διδάσκοντες πρέπει να έχουν διδακτορικό δίπλωμα. Πού να βρεις ανθρώπους με διδακτορικό δίπλωμα στο Διδυμότειχο που να έχουν εξειδικευτεί στη Νοσηλευτική και πόσους μπορείς να βρεις; Αποτέλεσμα: Πλείστα μαθήματα της Νοσηλευτικής δεν διδάσκονταν στο συγκεκριμένο τμήμα λόγω ελλείψεως καθηγητών με διδακτορικό».

Τέλος αναφορικά με τις φοιτητικές εστίες του πανεπιστημιακού ιδρύματος της περιοχής μας πληροφόρησε ότι «θα επεκτείνουμε το τεχνολογικό campus που θα έχει ως επίκεντρο την Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και θα υποστηρίζει τις βιομηχανίες και τις επιχειρήσεις της περιοχής. Είναι αυτές οι επιχειρήσεις στις οποίες κάνουν πρακτική άσκηση οι φοιτητές».

Πηγή: https://www.xronos.gr/