Ο αθλητισμός ως πηγή εσόδων για την πόλη της Ξάνθης και οι σοβαρές διαχρονικές ευθύνες της δημοτικής της αρχής

«Στην πόλη που ζούμε σήμερα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον αθλητισμό σε ότι συνεπάγεται αυτό για εισροή εσόδων στην πόλη μας, και τις τοπικές επιχειρήσεις;». Στο ερώτημα αυτό, που αφορά την Ξάνθη, προσπάθησε να απαντήσει μέσα από μια ανάρτησή του ο Γιάννης Μπόσβελης.

Οπως ο ίδιος απαντά, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει «μόνο δυστυχώς σε αθλήματα τα οποία έχουν τον κατάλληλο χώρο ο οποίος και μπορεί να πραγματοποιήσει αθλητικές συναντήσεις και διοργανώσεις υψηλού επιπέδου, αλλά έχουμε δυστυχώς μόνο έναν τέτοιο χώρο. Αυτος δεν είναι άλλος από το κλειστό γυμναστήριο το οποίο κατασκευάστηκε από τον αείμνηστο Φίλιππο Αμοιρίδη το οποίο φέρει και το όνομα του. Προσφατα στο παρελθόν έχουν διεξήχθει τουρνουά καλαθόσφαιρας και πετόσφαιρας τα οποία έφεραν κάποια χρήματα στην πόλη μας, και σε ορισμένους οικονομικούς κλάδους της πόλης μας, όπως ξενοδοχεία, εστίαση, καφέ».

Ο Μπόσβελης εκτιμά: «Θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε και άλλους τέτοιους αγώνες εμβέλειας. Διεθνείς διοργανώσεις, τελικές φάσεις σχολικών αγώνων, ώστε να έχουμε προσέλευση ξένου κόσμου με ότι συνεπάγεται αυτό για την τοπική μας κοινωνία; Φυσικά και ναι, εάν εδώ στον τόπο μας η Δημοτική Αρχή από τότε που ο εκλιπών Φίλιππος Αμοιρίδης έφυγε, φρόντιζε να συνέχιζε το έργο και την παρακαταθήκη που μας έδειξε και άφησε».

«Το Δ.Α.Κ. Ξανθης εδώ και χρόνια είναι ξεχασμένο , τόσο ο αγωνιστικός χώρος όσο και ο περιβάλλοντας χώρος με ένα ακατάλληλο ταρτάν καθώς και πολλές άλλες ελλείψεις. Εαν είχαν γίνει τόσα χρόνια μελέτες και αναβαθμίσεις καθώς και τοποθέτηση προβολέων θα μπορούσαν να διεξαχθούν μέχρι και πανελλήνιοι αγώνες στίβου. Δυστυχώς όμως στην πόλη μας δεν κινείται τίποτε προς αυτή την κατεύθυνση», γράφει ακόμα ο Μπόσβελης και καταλήγει:

«Πρόσφατο παράδειγμα η υποβάθμιση του κολυμβητηρίου μας το οποίο όταν θα λειτουργήσει θα χρησιμοποιείται απλά ως προπονητήριο όταν οι διπλανοί μας νομοί διοργανώνουν μέχρι και Βαλκανικούς αγώνες. Μήπως πρέπει να κουνήσουμε την Δημοτική μας Αρχή να δεί και την σοβαρή ανάπλαση του Δ.Α.Κ.Ξανθης;;;;».